Zespri International beschermt SAP en SQL Server in Azure met SIOS High Availability Clusters

’s Werelds grootste handelaar in kiwi’s, Zespri International, vertrouwt op een grote SAP- en SQL Server-infrastructuur om zijn activiteiten in meer dan 53 landen te beheren.

SIOS DataKeeper zorgde voor de configuratieflexibiliteit en hoge beschikbaarheid en bescherming tegen rampen die we nodig hadden om onze bedrijfskritische SAP/Microsoft SQL Server-activiteiten in Microsoft Azure te implementeren.” – Andrew Goodin, Global Manager Informatiediensten, Zespri International

De uitdaging: SAP naar Azure verhuizen

Zespri startte een strategisch initiatief om hun SAP-activiteiten naar Microsoft Azure te verplaatsen om de flexibiliteit en schaalbaarheid van de Azure-cloud te benutten. Om dit initiatief succesvol te laten zijn, moesten ze ervoor zorgen dat hun bedrijfskritische SAP- en SQL Server-applicaties zouden blijven voldoen aan de strenge service- en beschikbaarheidsniveaus die hun zakelijke eisen stellen.

Ze stonden voor de uitdaging om hoge beschikbaarheid en bescherming tegen rampen te bieden voor hun kritieke applicaties in een cloud, waar failover-clustering voor gedeelde opslag niet beschikbaar is. “We hadden een eenvoudige, kostenefficiënte oplossing nodig die cruciale SAP Central Services zou beschermen, maar onze overstap naar Azure niet ingewikkelder zou maken”, aldus Andrew Goodin, Global Manager Information Services, Zespri International.

De oplossing

De IT-consultant van het bedrijf, Datacom, raadde het gebruik van  SIOS DataKeeper  Cluster Edition-software aan. Zespri heeft SIOS DataKeeper toegevoegd aan zijn Microsoft Windows Server Failover Clusters om hen in staat te stellen in een Microsoft Azure-cloudomgeving te werken en volledige configuratieflexibiliteit te verkrijgen. Voor Zespri synchroniseert SIOS DataKeeper lokale opslag in clusterknooppunten in verschillende Microsoft Azure-foutdomeinen voor bescherming tegen rampen. De gesynchroniseerde opslag komt voor WSFC over als een traditioneel SAN. Als gevolg hiervan is er geen extra complexiteit voor het IT-team. Tegenwoordig is de Zespri-infrastructuur een van de grootste SAP-implementaties in Microsoft Azure wereldwijd, met meer dan 32 knooppunten die draaien op grote Microsoft SQL Server-databases.

De resultaten – SAP/SQL naar Azure verhuizen

Door de HA- en DR-basis te bieden die nodig is om bedrijfskritische activiteiten te ondersteunen, speelde de SIOS DataKeeper-software een cruciale rol bij het mogelijk maken van de overstap van Zespri naar Microsoft Azure. “SIOS DataKeeper bood de configuratieflexibiliteit en hoge beschikbaarheid en bescherming tegen rampen die we nodig hadden om onze bedrijfskritische  SAP/Microsoft SQL Server-activiteiten in Microsoft Azure te implementeren ”, aldus Goodin. Met SIOS DataKeeper kon Zespri profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de Microsoft Azure-omgeving voor hun SAP-omgeving en tegelijkertijd de strenge serviceniveaus leveren die vereist zijn voor hun bedrijfskritische applicaties.