Edge-gerelateerde mogelijkheden die elk HMI- en SCADA-systeem zou moeten hebben

Welke edge-gerelateerde mogelijkheden zou elk HMI/SCADA-systeem moeten hebben? Laten we beginnen met werkbelastingconsolidatie en operationele veerkracht.

Edge Computing-platforms maken werkbelastingconsolidatie mogelijk, wat belangrijk is in een HMI/SCADA-systeem omdat het je in staat stelt om meerdere fysieke assets te consolideren in een enkele, meer geavanceerde, gevirtualiseerde Edge-computer of server. Minder ingezette apparaten betekent minder apparaten om te onderhouden en te bedienen, minder paneelruimte en bedrading nodig, en de mogelijkheid om al je software-assets beschikbaar te hebben in een enkel redundant en industrieel gehard Edge-apparaat. Bovendien maakt één enkel apparaat het gemakkelijker om oplossingen te implementeren in industrieën die goede productiepraktijken (GMP), validatie en regelgeving vereisen.

Edge Computing-platforms bieden ook operationele veerkracht, een andere belangrijke functie in een HMI/SCADA-systeem, omdat operationele veerkracht essentieel is om ongeplande downtime te voorkomen. Je software is slechts zo goed als het platform waarop het draait. Je missie-kritische applicaties hebben een platform nodig dat ongeplande downtime voorkomt. Je hebt een Edge-platform nodig dat redundantie biedt en gemakkelijk te implementeren is: een robuust Edge-platform dat je kunt installeren in zware omgevingen (temperatuur, trillingen, vochtigheid, Klasse I Divisie 2); een platform dat je kunt installeren in een bedieningspaneel samen met de PLC’s, aandrijvingen en andere controleapparatuur; en een platform dat helpt je controle-infrastructuur te beveiligen tegen cyberaanvallen.

Aanvullende voordelen die Edge Computing-platforms bieden aan jouw HMI/SCADA-oplossingen

Schaalbaarheid die evolueert in plaats van uitgevoerd wordt als een ‘big bang’.

Edge Computing-platforms maken eenvoudige schaalbaarheid mogelijk, zodat je kunt beginnen met een kleine HMI/SCADA-oplossing (één node) en meer nodes op meerdere locaties kunt toevoegen naarmate je behoeften groeien. Met Stratus kun je uitbreiden van een enkele ztC Edge node naar een paar nodes voor redundantie, upgraden naar een versie met meer capaciteit, of migreren naar een ftServer zonder grote vervanging, alles via één leverancier, met efficiënt voorraadbeheer van reserveonderdelen, wat op de lange termijn kostenbesparend is.

Uitbreidbaarheid en flexibiliteit binnen budget

Edge Computing-platforms stellen je in staat om gemakkelijk nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten toe te voegen aan je HMI/SCADA-oplossingen zonder het budget te overschrijden. Je kunt je operators meer mogelijkheden geven door ze in staat te stellen mobiele apparaten te gebruiken voor monitoring en controle, naast de normale displays op bedieningspanelen en in controlekamers.

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Edge Computing-platforms stellen je in staat om eenvoudig software, oplossingen en applicaties meerdere keren te repliceren en te dupliceren. Met de ingebouwde virtualisatie van Stratus kun je voorgeconfigureerde, gekarakteriseerde en gevalideerde softwareapplicaties eenvoudig in je virtuele machine plaatsen. Hiervoor hoef je geen IT-professional of programmeur te zijn. Elke technicus kan dit moeiteloos doen, wat belangrijk is als je HMI- of SCADA-apparaat zich bevindt op een afgelegen en/of gevaarlijke locatie, waar geen IT-professionals beschikbaar zijn om de infrastructuur op te zetten en te onderhouden.

Bekijk deze video om drie casestudies te zien en te horen waarin Edge Computing-platforms hebben geholpen bij het transformeren van uitdagingen in winst, het benutten van virtualisatie om controle en veiligheid te verhogen, en het oplossen van problemen met meerdere generaties pc’s en industriële pc’s. Hieronder vind je de hoogtepunten van de video:

  • Synthomer transformeert uitdagingen in winst: Ontdek hoe Synthomer een Stratus Edge Computing-oplossing heeft ingezet om operaties te vereenvoudigen en optimaliseren. Als resultaat verhoogde Synthomer de productie met 30% en genereerde extra inkomsten voor het bedrijf, zonder ooit de fabriek stil te leggen.

  • QuarterNorth Energy benut virtualisatie om controle en veiligheid te verhogen:  Ontdek hoe QuarterNorth Energy een moderniseringsproject implementeerde voor het Bullwinkle-platform (het grootste vaste offshore olieplatform in de VS) om verouderde activa aan te pakken, waaronder een controle- en veiligheidssysteem dat het einde van zijn levensduur had bereikt, en verouderde legacy-infrastructuur. Door een gecentraliseerd monitor- en controlesysteem te implementeren, zag QuarterNorth Energy een hogere opbrengst, verbeterde veiligheid en operationele uptime voor kritieke toepassingen zonder downtime. Ze maakten gebruik van virtualisatie om 12 applicaties die op 6 servers draaiden te consolideren tot een enkel, fouttolerant Stratus ftServer-rekenplatform. Hierdoor werd de systeemresponstijd met 1.000% verminderd, van meer dan 20 seconden naar milliseconden, wat resulteerde in verbeterde controle en veiligheid.

  • Buckeye Partners gebruikt Edge voor standaardisatie: Ontdek hoe Buckeye Partners, een van de grootste onafhankelijke exploitanten van vloeibare aardolieproductenpijpleidingen in de VS, omging met het probleem van meerdere generaties pc’s en industriële pc’s die geïnstalleerd waren. Frequente wijzigingen in modellen en configuraties vereisten honderden uren herkwalificatie, wat complex was om bij te houden vanwege verschillende applicatieversies. Dit resulteerde in aanzienlijke, ongeplande downtime en frequente storingen door omgevingsproblemen. Bovendien vereiste dit veel handmatig herstel omdat meerdere applicatieversies moesten worden afgestemd.

    Door een Rockwell PLC-set te implementeren met een Stratus ztC Edge Computing-platform op 114 gestandaardiseerde terminallocaties, kon Buckeye Partners vertrouwen op één enkele leverancier die gemakkelijk te onderhouden en te bedienen is.

Belangrijkste punten

Edge Computing-platforms maken eenvoudige schaalbaarheid mogelijk, zodat je kunt beginnen met een kleine HMI/SCADA-oplossing (enkele node) en meer nodes kunt toevoegen (op meerdere locaties) naarmate je behoeften groeien. Welke oplossing past het beste bij jou?