Laatste release van Stratus’ op Linux gebaseerde fouttolerantie- en virtualisatiesoftware verhoogt de mogelijkheden van edge-infrastructuur

Laatste release van Stratus' op Linux gebaseerde fouttolerantie- en virtualisatiesoftware verhoogt de mogelijkheden van edge-infrastructuur

Stratus Redundant Linux 3.0 en Stratus everRun 8.0 verdiepen de ondersteuning voor open platforms, vereenvoudigen het beheer van edge-infrastructuur en leveren een prestatieverhoging van maximaal 30% voor besturingssystemen.

MAYNARD, Mass. – 21 mei 2024 – Stratus Technologies Inc. (“Stratus”), een SGH-bedrijf (Nasdaq: SGH) en wereldleider in vereenvoudigde, beveiligde en autonome computingplatforms voor de edge en het datacenter, heeft vandaag de release aangekondigd van Stratus Redundant Linux (SRL) 3.0, de nieuwste versie van zijn op Linux gebaseerde besturingssysteem voor het Stratus ztC Edge™ platform, en everRun® 8.0, de nieuwste iteratie van de continue beschikbaarheidssoftware van het bedrijf, die zorgt voor fouttolerante prestaties over heterogene x86-gebaseerde rekeninfrastructuur.

“De nieuwste release van Stratus van zijn continue beschikbaarheidssoftware met ingebouwde virtualisatie is essentieel voor ons om een Linux-omgeving te blijven draaien terwijl we ook hogere prestaties en beveiliging krijgen, waardoor meerdere virtuele machine modi mogelijk zijn en gebruikers meer mogelijkheden hebben in verschillende scenario’s,” aldus de heer Wei Zhang, Productmanager Industriële Computing, Shanghai Hi-Tech Control System Co., Ltd. “Daarnaast kan de open RESTful API-interface worden geïntegreerd met meer IT- en OT-systemen om monitoring en onderhoud door OT-veldpersoneel te vergemakkelijken. De everRun-software van Stratus zal in meer industrieën worden gebruikt om klanten te helpen bedrijfscontinuïteit te verbeteren en meer kosten te besparen.”

Stratus zet zijn toewijding aan Linux-ontwikkeling voort door gebruik te maken van de Ubuntu-distributie om zijn unieke combinatie van ingebouwde fouttolerantie en virtualisatie in een open omgeving te leveren. SRL 3.0 en everRun 8.0 vereenvoudigen het beheer van de edge, verbeteren de beveiliging en verhogen de prestaties tot 30% ten opzichte van eerdere versies, waardoor gebruikers meerdere bedrijfskritische toepassingen kunnen draaien zonder downtime of dataverlies.

“Organisaties worden geconfronteerd met de dubbele uitdaging van het snel moderniseren van hun edge-infrastructuur en het verzekeren van maximale betrouwbaarheid van hun onderliggende rekeninfrastructuur om te innoveren met software en edge-data te benutten voor inzicht,” aldus Craig Resnick, vicepresident consulting bij ARC Advisory Group. “Dit kunnen doen in open omgevingen die het beheer vereenvoudigen en de afhankelijkheid van IT verminderen, is van cruciaal belang om een meer agile en veerkrachtige business te creëren.”

Vereenvoudigd beheer aan de edge en tot 30% prestatieverbetering met Stratus Redundant Linux 3.0

Stratus Redundant Linux is het besturingssysteem (OS) van ztC Edge dat zowel ingebouwde virtualisatie als out-of-the-box hoge beschikbaarheid en fouttolerantie biedt. Met ztC Edge kunnen organisaties edge computing-infrastructuur implementeren om missiekritieke toepassingen uit te voeren zonder downtime of gegevensverlies buiten het bedrijf, zoals op filialen of robuuste industriële locaties waar IT-personeel beperkt is.

Stratus ztC Edge is speciaal ontwikkeld voor OT- en IT-teams om edge-infrastructuur snel te moderniseren en schalen voor efficiëntere, flexibelere en toekomstbestendige operaties. SRL 3.0 is achterwaarts compatibel met de ztC Edge 100i, 110i, 200i en 250i platforms.

Nieuwe functies en verbeteringen die SRL 3.0 biedt voor het ztC Edge-platform zijn onder andere:

  • Nieuwe API’s voor uitgebreid edge-beheer – SRL 3.0 voegt meer dan twee dozijn RESTful API-aanroepen toe voor extern beheer en zichtbaarheid van platformgezondheid vanuit lokale controlekamers, de cloud of operationele centra met één dashboard. Deze API’s vereenvoudigen het beheer van Stratus ztC Edge-platforms en stellen eindgebruikers in staat om deze platforms te beheren naast andere apparaten met hun voorkeurs-IT-tools.
  • Tot 30% prestatieverbetering – De nieuwste versie van SRL levert meer verwerkings-efficiëntie, wat resulteert in een aanzienlijke prestatieboost ten opzichte van ztC Edge-platforms die eerdere versies van SRL gebruiken
  • Ondersteuning voor meer Linux-gastbesturingssystemen – SRL 3.0 breidt de lijst uit van gast-OSsen die het ondersteunt, inclusief de meest recente Linux-varianten zoals CentOS Stream, Oracle Enterprise Linux, Red Hat Enterprise Linux en Ubuntu Server. Voor de volledige lijst van Windows- en Linux-gast-OSsen die SRL 3.0 ondersteunt, kunt u de ondersteuningspagina voor gastbesturingssystemen van Stratus ztC Edge bezoeken.
  • Niet-redundante virtuele machines voor cybersecurity-gebruiksscenario’s – Gebruikers hebben de mogelijkheid om bepaalde virtuele machines (VM’s) aan te wijzen als niet-redundant in een gekoppelde/dubbele ztC Edge-configuratie. Deze mogelijkheid stelt IT-teams in staat om de verspreiding van malware te voorkomen door een enkele, niet-redundante VM in te stellen voor bedreigingsscanning en monitoring van eenrichtingsverkeer.
  • Shift naar Ubuntu Linux-gebaseerde ontwikkeling – Met SRL 3.0 is Stratus overgestapt van zijn eerdere CentOS-gebaseerde Linux-ontwikkeling naar Ubuntu Linux, dat de grootste en meest populaire versie van Linux is. Deze verandering zorgt voor een langetermijnplanning voor Linux-ontwikkeling, evenals regelmatige ondersteuning voor veelvoorkomende kwetsbaarheden en blootstellingen (CVE’s) en andere patches.

De resultaten – SAP/SQL naar Azure verhuizen

Door de HA- en DR-basis te bieden die nodig is om bedrijfskritische activiteiten te ondersteunen, speelde de SIOS DataKeeper-software een cruciale rol bij het mogelijk maken van de overstap van Zespri naar Microsoft Azure. “SIOS DataKeeper bood de configuratieflexibiliteit en hoge beschikbaarheid en bescherming tegen rampen die we nodig hadden om onze bedrijfskritische  SAP/Microsoft SQL Server-activiteiten in Microsoft Azure te implementeren ”, aldus Goodin. Met SIOS DataKeeper kon Zespri profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de Microsoft Azure-omgeving voor hun SAP-omgeving en tegelijkertijd de strenge serviceniveaus leveren die vereist zijn voor hun bedrijfskritische applicaties.

FT Systems Fault Tolerant Solutions

Wij bieden volledige oplossingen met de bijbehorende ondersteuning aan ten behoeve van de bescherming en continuïteit van bedrijfskritische toepassingen en cruciale data.

Contact

Wat kost het en wat zijn de neveneffecten van een onderbreking in uw IT- en/of OT processen? Ga uitval of verstoring preventief tegen! Zorg dat de continuiteit voor uw bedrijf op orde is en beperk risico’s.