Voor banken, kredietverenigingen, betalingsdiensten en andere financiële dienstverleners kan een paar minuten downtime voor kritieke systemen duur zijn en schadelijk voor zowel de organisatie als het merk. Downtime kan leiden tot ontevredenheid bij klanten, negatieve pers en sociale media, uitgeputte IT-middelen, problemen met de regelgeving en verminderde productiviteit van eindgebruikers.

SIOS-clusteringsoftware biedt flexibele, kostenefficiënte hoge beschikbaarheid (99,99% applicatie-uptime) en bescherming tegen rampen voor een breed scala aan cruciale transactie-, verwerkings- en administratieve systemen, waaronder boekhouding, online bankieren, betalingsbeheer, mobiele aandelenhandel, peer- to-peer-leningen en nog veel meer; op locatie en in cloud-, hybride cloud- en multicloud-omgevingen.

  • Bescherm transactie-, verwerkings- en administratieve financiële systemen in Windows- of Linux-omgevingen
  • Bewaak en bescherm de werking en beschikbaarheid van applicaties
  • Verplaats kritieke systemen naar de cloud zonder concessies te doen aan HA of configuratieflexibiliteit
  • Minimaliseer de noodzaak van failover met automatische herstartfunctionaliteit
  • Betrouwbare failover met applicatiespecifieke intelligentie

 

HA in de cloud

De cloudinfrastructuur biedt niet automatisch bescherming op applicatieniveau of herstel na noodgevallen. Serviceniveauovereenkomsten voor cloudbeschikbaarheid zijn alleen van toepassing op de hardware, waardoor mogelijk niet wordt gegarandeerd dat een applicatie of database toegankelijk blijft.

SIOS HA-clustering voor applicaties in de cloud biedt failover in zowel cloudregio’s als beschikbaarheidszones. Traditionele clustering van gedeelde opslag in de cloud is duur en complex om te configureren, en is soms niet beschikbaar. SIOS DataKeeper Cluster Edition biedt replicatie op blokniveau om lokale opslag tussen elk clusterknooppunt te synchroniseren. Hierdoor heeft een standby-knooppunt toegang tot een identieke kopie van de primaire knooppuntopslag en een RPO van nul.

 

Voldoe aan strenge beschikbaarheids-SLA’s

SIOS-clustersoftware bewaakt de beschikbaarheid van applicaties en als er een bedreiging wordt gedetecteerd, verplaatst deze software de applicatieactiviteiten naar een standby-server waar de werking doorgaat met minimale downtime en vrijwel geen gegevensverlies.

 

Herstel na een ramp

Sommige applicaties hebben bescherming nodig tegen rampen die de lokale IT-infrastructuur op locatie of in de cloud beschadigen. SIOS-clusteringsoftware maakt failover mogelijk tussen geografisch gescheiden clusterknooppunten en tussen cloudregio’s en beschikbaarheidszones voor volledige DR-bescherming.