Clusteringsoftware met hoge beschikbaarheid voor SAP en SAP HANA

SAP S/4HANA-oplossingen voor hoge beschikbaarheid en noodherstel

SAP-gecertificeerde hoge beschikbaarheid voor SAP en HANA in fysieke, virtuele of cloudomgevingen SIOS LifeKeeper voor Linux biedt intelligente HA-bescherming voor bedrijfskritische SAP S/4HANA-omgevingen – lokaal of in de cloud – zonder de noodzaak van gespecialiseerde vaardigheden of het risico dat inherent is aan complexe, handmatige scripting. Applicatiebewuste beschikbaarheid zorgt ervoor dat clusterfailover automatisch voldoet aan de best practices van S/4HANA voor snelle, betrouwbare continue werking.

De mogelijkheden voor het klonen van systemen maken een eenvoudige implementatie van SIOS-clusters mogelijk om elke applicatie te beschermen met behulp van consistente, vooraf gedefinieerde instellingen en geïntegreerde best practices.

SIOS LifeKeeper voor Linux levert:

Out-of-the-box hoge beschikbaarheid voor SAP HANA – Voldoe aan SLA’s voor >99,99% beschikbaarheid zonder gespecialiseerde expertise 5x snellere configuratie. Wizardgestuurde, sterk geautomatiseerde configuratie en beheer elimineren tijdrovende, foutgevoelige handmatige stappen. Geen gespecialiseerde kennis van clustering of onderliggende applicatietechnologie vereist Validatie van gebruikersinvoer zorgt voor foutloze configuratie- en beheerinstellingen Applicatiehooks bieden diepgaande monitoring van SAP S/4HANA- services en -prestaties CLI Cloning (Import/Export-configuratie) maakt eenvoudige configuratie en bediening van nieuwe systemen mogelijk met vooraf gedefinieerde instellingen en geïntegreerde best practices.

Continue monitoring van de gehele SAP-omgeving

In tegenstelling tot traditionele SAP-clusteringsoftware die alleen controleert of de server operationeel is, bewaakt SIOS-software de gezondheid van de gehele applicatieomgeving en verifieert dat SAP en/of HANA actief is, bestandsshares biedt en superieure bescherming biedt:

Bescherm uw gehele SAP-stack met clustering met hoge beschikbaarheid, continue gegevensreplicatie en functionaliteit voor noodherstel Ondersteunt zowel JAVA- als ABAP-versies van SAP-servers die draaien op Red Hat Enterprise Linux, SUSE Linux Enterprise Server en andere Linux OS-omgevingen en biedt plaats aan een breed scala aan opslagarchitecturen. Compatibel met uw lokale SSD-opslag voor hoge prestaties voor een fractie van de kosten van traditionele clusters Een efficiënte replicatie-engine minimaliseert het netwerkverkeer, zonder hardwareversnellers of compressieapparatuur Bespaart arbeidskosten door gegevensreplicatietaken te automatiseren met behulp van een intuïtieve beheerconsole AS Application Server- of NFS-exports zijn beschikbaar, databases zijn gekoppeld en beschikbaar, en clients kunnen verbinding maken.

Bewaking van de gehele SAP-omgeving

SIOS-software bewaakt actief: servers, besturingssystemen, SAP Primary Application Server (PAS) Instance, ABAP SAP Central Service (ASCS) instance, back-end databases (Oracle, DB2, MaxDB, MySQL, en PostgresSQL), de SAP Central Services Instance (SCS), volumes of bestandssystemen, bestandsshares of NFS-mounts, IP en virtuele IP, wachtrij- en berichtenservers, en logische volumes (LVM).

SIOS LifeKeeper-software om een traditioneel SAN-gebaseerd cluster of een SAN-loos cluster te bouwen door lokale opslag op het actieve SAP Server-knooppunt (of cloud-instantie) te synchroniseren. lokale opslag op een standby-knooppunt met behulp van real-time replicatie op blokniveau. Replicatie kan in synchrone of asynchrone modus werken. SANless clusters kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van operaties met hoge beschikbaarheid in cloudomgevingen.

Automatische failover

In het geval van een storing op het actieve clusterknooppunt verplaatst de SIOS-software de SAP- en/of S/4HANA-bewerking naar het standby-knooppunt. Met SIOS-software kunt u stand-byservers configureren die lokaal of extern zijn via een LAN of WAN. Realtime opslagreplicatie zorgt voor onmiddellijk herstel na een lokale systeemfout en stelt u in staat meerdere realtime kopieën te maken via één-op-veel-replicatie.

SIOS LifeKeeper kan de applicatie ook zowel lokaal als op een andere clusterserver op dezelfde locatie of op een andere geografische locatie stoppen en opnieuw starten. Wanneer de SIOS-software een probleem detecteert, initieert deze automatisch een van de drie configureerbare herstelacties die de uptime en bescherming van applicaties en gegevens maximaliseren: er kan worden geprobeerd opnieuw op te starten op dezelfde server; overschakeling naar een standby-server; of waarschuw een systeembeheerder. Het voert zowel lokaal herstel als volledige failover snel en eenvoudig uit.

De meest uitgebreide bescherming tegen rampen in de sector voor SAP HANA

SIOS-software maakt het testen van noodherstel eenvoudig doordat beheerders SAP en/of HANA naar de DR-site kunnen verplaatsen om te testen en deze terug kunnen verplaatsen naar de primaire site wanneer het testen is voltooid. U kunt SAP ook op de primaire locatie in gebruik laten terwijl u DR-tests voltooit zonder gevolgen voor uw productienetwerk, door de doelgegevens te ontgrendelen en deze in gebruik te nemen op het back-upsysteem om het herstel te verifiëren.

SIOS LifeKeeper voor Linux met HANA Multitarget- functie biedt geautomatiseerde bescherming tegen hoge beschikbaarheid en noodherstel (HA/DR) voor HANA-databases. Hiermee kunt u een traditioneel failovercluster met twee knooppunten uitbreiden met extra knooppunten op DR-locatie(s) zonder dat er complexe scripting of omslachtige beheertaken nodig zijn.

Consistente HA-bescherming voor Windows en Linux

SIOS biedt u de flexibiliteit om SAP uit te voeren op een combinatie van Windows- en Linux-omgevingen, terwijl u consistente bescherming met hoge beschikbaarheid behoudt. SIOS LifeKeeper voor Linux bijvoorbeeld om de SAP-applicatie te beschermen en deze te koppelen aan SIOS DataKeeper-software om SAP-services in een Windows-omgeving te beschermen.

Lage totale eigendomskosten

SIOS schakelde een onafhankelijke organisatie in met vele jaren ervaring in het inzetten, ondersteunen en ontwerpen van high-availability (HA)-oplossingen voor SAP S4/HANA om SIOS LifeKeeper voor Linux te vergelijken met SUSE HAE in een side-by-side test. Uit tests bleek dat SIOS-clusters vijf keer sneller konden worden geïmplementeerd (minder dan 2 uur voor SIOS versus 12 uur voor HAE). Ook het jaarlijkse onderhoud verliep sneller voor SIOS/

SIOS levert aanzienlijke besparingen op

Voorbeeld: Een kleine SAP-implementatie met drie productiesystemen met gelijkwaardige testomgevingen die zijn geclusterd voor in totaal zes clusters, zou met SIOS 18 werkdagen kunnen besparen. Hier is hoe:

SIOS bespaart twee dagen per cluster implementatietijd en één dag per cluster per jaar aan testen/onderhoud en verkleint het implementatierisico aanzienlijk.

FT Systems Fault Tolerant Solutions

Wij bieden volledige oplossingen met de bijbehorende ondersteuning aan ten behoeve van de bescherming en continuïteit van bedrijfskritische toepassingen en cruciale data.

Contact

Wat kost het en wat zijn de neveneffecten van een onderbreking in uw IT- en/of OT processen? Ga uitval of verstoring preventief tegen! Zorg dat de continuiteit voor uw bedrijf op orde is en beperk risico’s.