Video: Waarom uw omgevingen met hoge beschikbaarheid professionele hulp vereisen

Er is een enorme toename in de vraag om te allen tijde centrale applicaties, software, databases en gegevens beschikbaar te hebben. Telkens wanneer deze niet toegankelijk zijn, niet ter sprake kunnen worden gebracht of er geen verbinding mee kan worden gemaakt, zal dit een ernstig verlies aan geld en kansen veroorzaken.

In deze video deelt Customer Experience Software Engineer Matthew Pollard zijn inzichten over het belang van het vinden van de juiste leverancier om   omgevingen met hoge beschikbaarheid (HA) te helpen implementeren en onderhouden.

Huidige trends in de markt:

Een HA-omgeving is complex, met veel componenten waarmee rekening moet worden gehouden: netwerken, besturingssystemen, opslaglaag, het platform, serverclusters, enz. Er is extra druk uitgeoefend op interne teams om hyperwaakzaam en responsief te blijven.

Het is belangrijk geworden om leveranciers van professionele HA-diensten te hebben naar wie u kunt verwijzen en waar u hulp van kunt krijgen bij het opzetten en configureren van uw omgeving.

Of het inhuren van een professionele dienst een eenmalige oplossing is of onderdeel is van uw langetermijnstrategie voor hoge beschikbaarheid, hangt af van de volwassenheid van de omgeving en het interne team. Er is altijd ruimte voor verbetering, manieren om die dekking uit te breiden naar andere delen van uw organisatie, hoe u zaken kunt groeperen en uw teams bewust kunt maken van hoge beschikbaarheid. Zodra het interne team meer kennis heeft, kunnen problemen sneller worden opgelost zonder dat er een leverancier nodig is. Resoluties zijn opgenomen in de documentatie en runbooks.

Tijdens de initiële HA-configuratie is het heel gemakkelijk om kleine dingen tussen servers te missen. Wat goed werkt op de eerste server hoeft niet noodzakelijkerwijs ook te werken op de tweede als de eerste eenmaal faalt.

Na een HA-implementatie werkt alles op het knooppunt mogelijk prima, maar er kan iets kapot gaan in de laag op laag niveau van de centrale services waar u misschien nog niet van op de hoogte bent, waardoor er een probleem ontstaat wanneer dingen van de ene server naar de andere proberen te verplaatsen.

Categorieën externe professionele diensten die beschikbaar zijn om bedrijven met HA-omgevingen te helpen:

Er zijn services voor het configureren en installeren van uw oplossingen met hoge beschikbaarheid: ervoor zorgen dat uw applicaties of uw databases correct zijn geconfigureerd, zodat de oplossing met hoge beschikbaarheid ze correct kan gebruiken.

Er zijn diensten voor stand-by-bronnen of een stand-by-ingenieur, waarbij er iemand klaarstaat om u te helpen als u een probleem tegenkomt tijdens onderhoud of go-live en u binnen een bepaalde tijd de tijd hebt om dit af te ronden.

Er zijn diensten voor regulier onderhoud of voor als u na de eerste nog meer omgevingen met hoge beschikbaarheid nodig heeft.

Er zijn services voor configuratie, statuscontroles en validaties die u op uw omgevingen kunt uitvoeren om er zeker van te zijn dat alles goed is gedaan, dat u de best practices volgt en dat u niets heeft dat later problemen of zelfs storingen zou kunnen veroorzaken .

Er zijn trainingsopdrachten waarbij uw interne teams worden getraind door de leverancier van de oplossing, zodat ze de oplossing zelf effectiever kunnen beheren en configureren.

Het SIOS-voordeel:

Het is een toegewijde provider met hoge beschikbaarheid, in tegenstelling tot andere producten waar ze mogelijk optionele HA-componenten hebben die u kunt configureren of inschakelen.

Het biedt en onderhoudt omgevingen met hoge beschikbaarheid voor klanten.

Het biedt goed gedefinieerde dienstenpakketten, waarbij elke dienst gedetailleerd wordt beschreven, samen met de waarde die de klant eruit gaat halen. Dit maakt het gemakkelijker om het management van de klant ter buy-in voor te leggen.

Advies voor bedrijven die een strategie voor hoge beschikbaarheid willen implementeren:

Doe dat basiswerk en wees heel grondig. Ken uw SLA's, vereisten voor uw bedrijf en uw eindklanten, real-time besturingssysteem (RTOS), hersteltijddoelstellingen en herstelpuntdoelstellingen voor uw gegevens en beschikbaarheid. Zorg ervoor dat de verkoper ze ook kent.

Zorg voor duidelijke communicatieprotocollen tussen al uw interne teams en de leverancier. Zorg ervoor dat er op elk moment iemand klaar staat om in te springen en te helpen een probleem binnen het juiste tijdsbestek op te lossen.

Zodra u een hoge beschikbaarheid heeft, moet u er proactief mee omgaan. Het is iets dat je nog steeds in de gaten moet houden, zodat het, als het tijd is om zijn werk te doen, dat ongehinderd kan doen.