Video: U heeft nog steeds een strategie voor back-up en noodherstel nodig in de cloud

In deze video vertelt Dave Bermingham , Director of Customer Success bij SIOS Technology, over hoge beschikbaarheid in de cloud en hoe bedrijven zich het beste kunnen voorbereiden op mislukkingen. 

Hoe definieer je hoge beschikbaarheid in de cloud?

Hoge beschikbaarheid en noodherstel zijn belangrijke aspecten van systeembeheer die ervoor moeten zorgen dat services niet worden verstoord en dat gegevens niet verloren gaan in geval van een probleem.

HA wordt bereikt door middel van redundantie- en failover-mechanismen waarbij services op meerdere instanties in de cloud worden uitgevoerd. DR omvat doorgaans het maken van back-ups van systemen en gegevens, waarbij er plannen zijn om systemen vanaf de back-ups te herstellen in geval van een ramp.

Hoewel cloudproviders wel enige tools bieden rond hoge beschikbaarheid en noodherstel, ligt de verantwoordelijkheid uiteindelijk bij de klant om deze tools in hun architectuur te gebruiken.

Misvattingen over de overstap naar de cloud:

Veel mensen die naar de cloud verhuizen, denken vaak dat u niets hoeft te doen om de veerkracht of back-ups te garanderen. Toch moeten ze hun gegevens gesynchroniseerd kunnen houden, zodat er geen gegevensverlies optreedt in meerdere cloudzones. U hebt echter nog steeds een robuuste strategie voor back-up en noodherstel nodig in geval van grote storingen.

SIOS-technologie kan realtime asynchrone replicatie tussen regio's uitvoeren, waardoor klanten een lagere RPO krijgen.

Wat zijn de verschillen tussen HA/DR op locatie en in de cloud?

Cloudplatforms bieden native tools en services voor HA en DR, waardoor de implementatie in de cloud eenvoudiger kan worden dan op locatie, omdat alle tools, hulpprogramma's en infrastructuur al aanwezig zijn.

In de cloud zorgt de cloudprovider voor de beschikbaarheid van zaken als hardwareredundantie, netwerkredundantie en opslagredundantie, maar de klant is verantwoordelijk voor al het andere.

Dit is waar SIOS LifeKeeper in beeld komt, die de applicatielaag bewaakt en u in staat stelt herstelacties te ondernemen. SIOS DataKeeper maakt gebruik van gesynchroniseerde replicatie op blokniveau of asynchronisatie tussen regio's, en maakt zelfs een hybride cloudmodel mogelijk.

Uitdagingen voor HA/DR in de cloud:

Het begrijpen en correct gebruiken van alle tools voor hoge beschikbaarheid en noodherstel is een belangrijke uitdaging. Elke cloudleverancier heeft zijn eigen unieke set tools en services, waardoor het nog uitdagender wordt in een multi-cloudomgeving.

Gegevenssoevereiniteit en compliance zijn een andere belangrijke overweging, aangezien sommige regio’s specifieke wetten hebben over waar uw gegevens kunnen worden opgeslagen en overgedragen.

Een andere uitdaging kan het voortdurend beheersen van de kosten zijn.

Hoe helpt SIOS Technologie bedrijven bij de migratie naar de cloud?

SIOS DataKeeper verplaatst gegevens naar de cloud en voert real-time replicatie op blokniveau uit van de ene server naar de andere, van on-premise naar de cloud, of tussen instances in verschillende beschikbaarheidszones in dezelfde regio of zelfs tussen regio's met onze asynchrone replicatie.

SIOS helpt bij het beheren van de kosten van uitgaande gegevens door gegevenscompressie mogelijk te maken voordat de gegevens de regio of beschikbaarheidszone verlaten, waardoor compressieverhoudingen van 3:1 of zelfs 5:1 worden bereikt.

Advies voor klanten:

Het begrijpen van uw behoeften is van cruciaal belang, omdat niet elke toepassing of dienst hetzelfde beschikbaarheidsniveau vereist. Het is van cruciaal belang om prioriteiten te stellen op basis van de bedrijfsbehoeften.

U moet ervan uitgaan dat elk onderdeel kan falen en de architectuur zo ontwerpen dat eventuele storingen een minimale impact hebben op de algehele beschikbaarheid van de service.

Maak waar mogelijk gebruik van automatisering, omdat dit het risico op menselijke fouten aanzienlijk kan verminderen, de efficiëntie kan verhogen en de hersteltijd kan versnellen.

Zorg ervoor dat u regelmatig test om er zeker van te zijn dat uw plan werkt zoals verwacht.