Video: hoe SIOS hoge beschikbaarheid en noodherstel eenvoudig maakt in een SAP HANA-omgeving

In deze video  vertelt Todd Doane , Solutions Architect bij SIOS, hoe SIOS hoge beschikbaarheid en disaster recovery (HA/DR) biedt in de SAP HANA-omgeving.

Hoogtepunten van dit video-interview:

SAP HANA is een complexe omgeving met drie lagen: presentatie, applicatie en database. Hoewel de presentatielaag gemakkelijk te beschermen is, brengen de andere twee uitdagingen met zich mee. Er zijn verschillende processen actief, er bewegen gegevens tussen de lagen en tussen servers, er vindt replicatie plaats. Er zijn veel mogelijke foutscenario's en er zijn veel dingen die u moet monitoren, naast het volgen van de best practices van SAP. Het garanderen van een Recovery Point Objective (RPO) van vrijwel nul gegevensverlies is een hele klus.

Het belangrijkste is het terugdringen van het aantal single points of Failure, meerdere servers op elke laag, met replicatie naar een passieve en standby-server en een disaster recovery-server. En die moeten via meerdere datacenters worden gedistribueerd.

De grootste oorzaak van mislukking is wanneer er veel taken en scripts moeten worden uitgevoerd en iemand dit handmatig moet doen. Dit vergroot de kans op menselijke fouten. Om een ​​goede HA/DR-omgeving te kunnen bieden, heeft u daarom 1) automatisering nodig, en 2) planning en frequente tests om er zeker van te zijn dat HA naar verwachting werkt, uw databases worden geregistreerd en de failover werkelijk naadloos verloopt.

Zodra de SAP HANA-omgeving is opgezet, kan de installatie en configuratie van de SIOS Protection Suite worden uitgevoerd via een GUI-wizard, wat ongeveer een uur duurt. Het orkestreert en automatiseert om de failover uiterst eenvoudig te maken. Het voldoet aan alle SAP-best practices voor een snelle, betrouwbare continue werking. Het biedt ook een “overname met handshake” van de SAP HANA-database.

SIOS heeft onlangs de SAP HANA-ondersteuning voor derde knooppunten toegevoegd. SIOS heeft dat altijd op de applicatielaag kunnen doen, maar nu kan het dit ook op de databaselaag ondersteunen.