Toyo Gosei Ltd. migreert SAP Enterprise System naar Azure: om een ​​“systeem te bouwen dat nooit stopt” met replicatie

“We kregen verschillende voorstellen voor zowel on-premises als de cloud, en besloten om te migreren naar Microsoft Azure met Fujitsu’s voorstel van SIOS DataKeeper – dat het beste aansluit bij onze vereisten,”

– zei Akihiko Kobayashi, een systeemvertegenwoordiger.

Toyo Gosei is een al lang bestaande chemische fabrikant die al 65 jaar actief is. Het belangrijkste product van het bedrijf, lichtgevoelige materialen voor fotoresist, is een onmisbaar materiaal voor de productie van LCD-schermen en geïntegreerde halfgeleidercircuits. Het bedrijf richt zich ook op de technologische ontwikkeling van de meest geavanceerde lichtgevoelige materialen.

In 2007 moest het bedrijf het opvolgersysteem van GLOVIA/Process C1 selecteren, dat als kernbedrijfssysteem werd gebruikt. Terwijl ze voorstellen ontvingen van verschillende bedrijven, kozen ze ervoor om “SAP” te introduceren, een ERP-systeem van het Duitse bedrijf SAP vanwege de solide J-SOX-ondersteuning. De tijd verstreek en rond 2015 waren de servers die waren geïnstalleerd bij de introductie van SAP aan het einde van het onderhoud gekomen.

IT-infrastructuur

De IT-infrastructuur van het bedrijf bestaat uit een lokaal, op VMware gebaseerd datacenter en een extern datacenter voor bedrijfscontinuïteit/bescherming tegen rampen. Omdat de meeste van hun applicaties op het Microsoft Windows-besturingssysteem draaien, gebruikten ze Windows Server failover-clustering op gastniveau in hun VMware-omgeving om hoge beschikbaarheid en bescherming tegen rampen te bieden .

De uitdaging: migreren naar Azure

Achter de migratie naar de cloud schuilden behoeften om vrij te zijn van systeemonderhoud op locatie, vraag naar flexibiliteit bij opschaling en voorbereiding op rampen, gebaseerd op de ervaringen tijdens de Grote Aardbeving in Oost-Japan.

Hun beslissing om naar de cloud te gaan werd ingegeven door het feit dat de servers in hun pand fysiek bewogen tijdens de aardbeving, wat bijna tot een storing leidde.

Bij de migratie naar Azure bouwde het bedrijf een back-upsysteem om systeemstoringen en rampen op te vangen. “SAP beschikt over alle gegevens die nodig zijn voor ons bedrijf. Als SAP stopt, stopt ook het productieproces. Als de storing twee tot drie dagen aanhoudt, worden de verzending, betaling en facturering eveneens stopgezet. Het SAP-systeem kan niet worden gestopt”, aldus Kobayashi.

De eerste stap was het opzetten van een SAP-back-upsysteem op Azure om een ​​dagelijkse back-up te maken van het productiesysteem in de Oost-Japanse regio van Azure en een wekelijkse back-up van het standby-systeem in de West-Japanse regio.

Implementatie

“Back-up is echter slechts een back-up. Eigenlijk moeten we het productiesysteem overbodig maken om te voorkomen dat het stopt. Op AWS, dat werd gebruikt voor informatiesystemen, waren gedeelde schijven beschikbaar met een redundante configuratie. Azure ondersteunt echter geen gedeelde schijven. Om deze reden hebben we besloten om DataKeeper van SIOS-technologie te gebruiken die gegevensreplicatie op Azure mogelijk maakt”, aldus Kobayashi.

Ze creëerden een clusterconfiguratie tussen opslagsystemen die waren aangesloten op het redundante SAP-productiesysteem en repliceerden de gegevens met behulp van DataKeeper om deze consistent te maken. Dit biedt dezelfde beschikbaarheid als bij het gebruik van gedeelde schijven, zelfs op Azure, waar configuratie van gedeelde schijven niet wordt ondersteund.

“We hebben een stabiele bedrijfsvoering gehad na de eerste fase waarin een failover plaatsvond”, aldus Kobayashi. “ Wat betreft SIOS DataKeeper hoeven we alleen maar het onderhoudscontract te verlengen . ”

De resultaten

Als middellangetermijnplan voor de toekomst moeten ze zich voorbereiden op het “SAP 2025-probleem”, waarbij de ondersteuning voor de huidige SAP-versie vervalt. Ze hebben geen specifiek plan opgesteld, maar Kobayashi zei: “Als we overstappen naar de nieuwe architectuur S/4HANA en als clustering nodig is, zullen we SIOS DataKeeper implementeren omdat we erop vertrouwen. “

SIOS DataKeeper is een betrouwbare partner voor Kobayashi. “Omdat je het productiesysteem niet kunt stoppen, is het de verantwoordelijkheid van IT-personeel om een ​​betrouwbaar hulpmiddel te kiezen ”, zei hij.