Toonaangevende fabrikant, Van de Lande, beschermt kritieke ERP met SIOS DataKeeper Cluster Edition

“We hebben onze bestandsserver getest met zowel DFS-replicatie als AlwaysOn-technologie. Geen van beide heeft een geautomatiseerde disaster recovery-oplossing geleverd die past bij SIOS DataKeeper, die volledig voldoet aan onze DR-vereisten.”

– Maurits van de Lande, VDL

Van de Lande BV (VDL) is gespecialiseerd in de vervaardiging van PVC-U en PE drukfittingen en afsluiters voor kunststof leidingsystemen, zowel uit buis als spuitgiet. Hun producten worden over de hele wereld gebruikt in industriële en technische installaties. Wat VDL onderscheidt is het indrukwekkende aanbod aan productsoorten en -formaten en de voortdurende inzet voor productverbetering en -verbetering. Hierdoor is VDL al ruim 50 jaar hét merk voor bouwers van systemen en installaties.

De uitdaging – Bescherming tegen rampen en gegevensreplicatie

VDL startte met een gevirtualiseerde serveromgeving. Later implementeerden ze KVM en Hyper-V. Deze heterogene omgeving bleek moeilijk te onderhouden en daarom schakelden ze geleidelijk over naar de Windows Hyper-V-omgeving.

Voordat VDL de SIOS DataKeeper-oplossing implementeerde , vertrouwde ze op gedeelde opslag (SAN) voor hun hoofdopslag. Om de prestaties te verbeteren, besloten ze over te stappen op lokale opslag op basis van solid state disk (SSD) in plaats van traditionele draaiende schijven.

VDL is echter sterk afhankelijk van de beschikbaarheid van haar ERP-database. Met slechts één primair dataverwerkingssysteem had VDL behoefte aan een betrouwbare, uitgebreide disaster recovery-oplossing om de beschikbaarheid van haar systemen te garanderen in het geval van een locatiebrede ramp.

Om downtime te voorkomen, had het bedrijf zijn servers nodig om gegevens te repliceren naar een back-upserver voor bescherming tegen rampen. Als één server uitvalt, neemt de andere server het werk over. Dit failoverproces ondersteunt de bedrijfsvoering, maximaliseert de uptime en maakt de productiviteit van de gebruiker mogelijk.

De gezamenlijke oplossing van Microsoft Hyper-V met SIOS DataKeeper Cluster Edition-software zorgde voor de beschikbaarheid en bescherming tegen calamiteiten die essentieel waren voor VDL.

De oplossing – Continue beschikbaarheid met SIOS DataKeeper

Om volledige failover- en disaster recovery-bescherming te bieden, heeft VDL een Windows Server Failover Cluster (WSFC)-systeem gebouwd, waarbij elke node gegevens naar de andere repliceert. Als één knooppunt uitvalt, gaat de werking door op de andere server en gaan er geen gegevens verloren.

VDL maakt gebruik van SIOS DataKeeper Cluster Edition-software om de continue beschikbaarheid van applicaties, databases en webservices te garanderen. SIOS DataKeeper-software kan worden geïntegreerd met WSFC om een ​​’gespiegeld’ serversysteem te creëren tussen twee Windows-clusterknooppunten. Als het primaire knooppunt uitvalt, draagt ​​WSFC alle bewerkingen over naar het andere knooppunt, terwijl continue toegang tot applicaties en gegevens mogelijk wordt gemaakt (die op volumeniveau wordt beschermd). SIOS DataKeeper-software maakt noodherstel mogelijk zonder de lange downtime en hersteltijd die gepaard gaat met traditionele back-up- en hersteltechnologie. SIOS DataKeeper werkt samen met MS WSFC om de systeem- en applicatiestatus te monitoren, de clientconnectiviteit te behouden en ononderbroken datatoegang te bieden, waardoor VDL het betrouwbare, foutbestendige systeem krijgt dat ze nodig hebben.

SIOS DataKeeper-software biedt een uitbreiding op Windows Server 2008 R2 en 2012. SIOS DataKeeper Cluster Edition breidt de mogelijkheden van Microsoft Cluster Services en Windows Server Failover Clustering verder uit. SIOS DataKeeper Cluster Edition ondersteunt ook real-time replicatie van virtuele Hyper-V-machines tussen fysieke servers via LAN- of WAN-verbindingen.

Voor bedrijven als VDL verlaagt de SIOS DataKeeper Cluster Edition-software de kosten van het inzetten van clusters door hen in staat te stellen een SAN-loos cluster te creëren dat de kosten, complexiteit en het single point of fail-risico van een SAN in een traditioneel gedeeld opslagcluster elimineert.

De clusterimplementatie verliep soepel en duurde minder dan een dag. Na een grondige evaluatie van de VDL-serverconfiguratie en -testen kwam het installatieteam tot de conclusie dat het SANless cluster met SIOS DataKeeper Cluster Edition-software aan al hun criteria op het gebied van DR, prestaties en hoge beschikbaarheid voldeed. Tijdens de systeemfailovertest kon het netwerkserviceteam gemakkelijk een failover uitvoeren en het systeem snel en eenvoudig herstellen.

HA/DR-voordelen van SIOS DataKeeper

VDL beschikt nu over een uitgebreide HA/DR-oplossing die ervoor zorgt dat hun bedrijfskritische applicaties, zoals de webservices en ERP-database, altijd beschikbaar zijn. SIOS DataKeeper-software biedt continue real-time, hostgebaseerde replicatie op blokniveau en biedt continue toegang tot klant- en inventarisgegevens. VDL heeft twee SIOS DataKeeper-clusters geïmplementeerd die een bestandsserver, printserver, SQL-server (ERP), Microsoft Dynamics NAV-webservices, NiceLabel NiceWatch-labelservice en iSCSI-server beschermen.

Eén cluster met twee knooppunten werkt als bestandsserver en iSCSI-server, terwijl de andere een SQL Server-cluster en Dynamics NAV-webservices ondersteunt. De IT-infrastructuur bestaat uit drie Hyper-V-hosts waarop 60 VM’s zijn geïnstalleerd, één BackupExec-server, 50 desktopgebruikers en 25 mobiele barcodescanners, die via webservices zijn verbonden met het ERP-systeem. Elke host bevat 240 GB SSD’s in een RAID 60-configuratie met in totaal 3 TB lokale opslag. De systemen zijn verbonden via 10 Gigabit-interfaces.