Toonaangevende fabrikant Bonfiglioli gebruikt SIOS DataKeeper om bedrijfskritisch SAP ERP-systeem naar de cloud te verplaatsen

Bonfiglioli is een toonaangevend Italiaans ontwerp-, productie- en distributiebedrijf dat gespecialiseerd is in industriële automatisering, mobiele machines en windenergieproducten. Met ruim 3.600 medewerkers verspreid over de hele wereld vertrouwt het bedrijf op zijn IT-infrastructuur en applicaties, zoals de bedrijfskritische SAP-gebaseerde Enterprise Resource Planning (ERP)-applicatie, om de bedrijfsactiviteiten soepel te laten verlopen.

SIOS DataKeeper bood ons een eenvoudige manier om ons bedrijfskritische SAP ERP-systeem naar de Microsoft Azure-cloud te verplaatsen en tegelijkertijd te voldoen aan onze strenge SLA’s voor beschikbaarheid, noodherstel en prestaties.

– Daniele Bovina, systeemarchitect, Bonfiglioli

IT-infrastructuur

De IT-infrastructuur van het bedrijf bestaat uit een lokaal, op VMware gebaseerd datacenter en een extern datacenter voor bedrijfscontinuïteit/bescherming tegen rampen. Omdat de meeste van hun applicaties op het Microsoft Windows-besturingssysteem draaien, gebruikten ze Windows Server failover-clustering op gastniveau in hun VMware-omgeving om hoge beschikbaarheid en bescherming tegen rampen te bieden.

De uitdaging: migreren naar Azure

Het IT-team van dit toekomstgerichte bedrijf implementeerde een programma om een ​​deel van hun IT-activiteiten volgens een methodische, gefaseerde aanpak naar de Microsoft Azure-cloud te verplaatsen. Een ander belangrijk aspect was het inzetten van Azure als een Disaster Recovery-site. “Onze voortdurende IT-strategie is om te profiteren van de meest geavanceerde servicemodellen die worden aangeboden door de publieke cloudproviders”, zegt Daniele Bovina, systeemarchitect bij Bonfiglioli.

Een belangrijk onderdeel van hun migratieplanning was ervoor te zorgen dat ze nog steeds konden voldoen aan strikte SLA’s voor applicatieprestaties en beschikbaarheid in de cloud. “Voordat we een besturingssysteem- en databasemigratie van ons SAP ERP-systeem uitvoerden, van AS400/DB2 naar Microsoft Windows/SQL Server, moesten we ervoor zorgen dat de nieuwe architectuur klaar zou zijn voor de cloud en dat deze een betere bescherming tegen hoge beschikbaarheid zou bieden dan voorheen ”, aldus Bovina.

De activiteiten in hun on-premises omgeving werden beschermd door VMware-clustering waarmee Windows Server Failover Clustering de failover van bewerkingen naar een secundaire server kan beheren in het geval van een infrastructuurfout of -uitval. Het bieden van dit soort bescherming in de cloud vormde een uitdaging omdat gastclustering met gedeelde busschijven geen haalbare oplossing is in een openbare cloud.

Evaluatie van bescherming tegen hoge beschikbaarheid

Bonfiglioli overwoog verschillende opties om hun gevoelige, bedrijfskritische SAP ERP-systeem te beschermen en wendde zich tot hun partner BGP Management Consulting voor advies. Op basis van hun uitgebreide ervaring in het helpen van bedrijven als Bonfiglioli bij het bieden van hoge beschikbaarheidsbescherming voor belangrijke applicaties in de cloud, raadde BGP aan om SIOS DataKeeper Cluster Edition te gebruiken. De SIOS DataKeeper-software had verschillende belangrijke voordelen. Ten eerste is SIOS DataKeeper de enige gecertificeerde clusteroplossing met hoge beschikbaarheid voor SAP in een publieke cloud . Ten tweede had BGP uit de eerste hand ervaring met SIOS DataKeeper en wist dat het heel eenvoudig te installeren was, transparant voor het besturingssysteem en een bewezen, zeer effectieve oplossing.

“SIOS DataKeeper bood ons een eenvoudige manier om ons bedrijfskritische SAP ERP-systeem naar de Microsoft Azure-cloud te verplaatsen en tegelijkertijd te voldoen aan onze strenge SLA’s voor beschikbaarheid, noodherstel en prestaties”, aldus Bovina.

SAP-oplossing met hoge beschikbaarheid

Het maken van een cluster in VMware met behulp van Raw Device Mapping en shared-bus disks (RDM) is een uitdaging en creëert beperkingen voor het maken van back-ups van de VM’s. SIOS DataKeeper heeft deze barrières weggenomen door Bonfiglioli in staat te stellen een clusteromgeving te creëren zonder de noodzaak van RDM. Ze creëerden eenvoudigweg een cluster met twee knooppunten in VMware en voegden SIOS DataKeeper Cluster Edition toe om de opslag in elke clusterinstantie te synchroniseren. De gesynchroniseerde opslag verschijnt voor WSFC als één gedeelde opslagschijf in hun lokale omgeving.

De SIOS DataKeeper-software biedt ook hoge beschikbaarheidsbescherming voor hun SAP Central Services Instance en elimineert het risico op single point of fail van de SAP Netweaver-architectuur. SIOS DataKeeper repliceert een SSD-gelaagde schijfpartitie in het on-premises datacenter van het bedrijf, waardoor Bonfiglioli hun VM’s op Microsoft Azure kan herstellen in geval van een ramp.

De resultaten

“Het SIOS DataKeeper-product is niet alleen SAP-gecertificeerd, het is oerdegelijk en zeer transparant voor het besturingssysteem, waardoor we kunnen profiteren van alle eenvoud en voordelen van een Windows Server Failover Cluster en de kostenefficiëntie en flexibiliteit van de Microsoft Azure-cloud”, aldus Bovina.