SIOS levert hoge beschikbaarheid voor grote financiële dienstverleners

SIOS Protection Suite voor Linux levert HA/DR voor kritieke beveiligingsapplicaties op Oracle-databases

Een van de oudste financiële dienstverleners in China biedt makelaardij in effecten en futures, evenals investment banking, vermogensbeheer, private equity, alternatieve beleggingen en financiële leasingdiensten. Het is genoteerd aan zowel de beurzen van Shanghai als die van Hong Kong. Het bedrijf heeft 343 vestigingen (waaronder 302 effectenfilialen en 41 futuresfilialen) verspreid over 30 provincies, gemeenten en autonome regio’s in de Volksrepubliek China. Ze zijn ook actief in 14 landen, waaronder Shanghai, Hong Kong, New York, Londen, Tokio en Singapore, en hebben een stabiel klantenbestand van ongeveer 18 miljoen klanten.

De omgeving

Het bedrijf vertrouwt op effectenhandelapplicaties gebaseerd op Oracle Database. draait in een Red Hat Linux-besturingssysteemomgeving. Hoewel het IT-team van het bedrijf regelmatig back-ups maakte van deze applicaties en databases, konden ze de werking niet snel herstellen in geval van een storing of ramp.

De uitdaging

De financiële dienstverlener wilde hoge beschikbaarheid (99,99% uptime) en bescherming tegen noodherstel implementeren voor hun kritieke applicaties en de Oracle-database waarop ze vertrouwen.

De evaluatie

Het IT-team van het bedrijf wilde een clusteroplossing die ervoor zou zorgen dat ze op betrouwbare wijze konden voldoen aan hun Service Level Agreements ( SLA’s ) voor hoge beschikbaarheid, evenals aan hun strenge hersteltijd- en herstelpuntdoelstellingen (RTO, RPO). Er moest bewezen worden dat het HA biedt in een Linux-omgeving. Ze wilden ook een oplossing die de complexiteit van clustering in een open-sourceomgeving zou verminderen.

De oplossing

Het bedrijf creëerde een cluster met twee knooppunten op fysieke servers met behulp van SIOS Protection Suite voor Linux-clustersoftware. De SIOS-clustersoftware bewaakt de volledige applicatiestack: netwerk, opslag, besturingssysteem en applicatie. In het geval van een failover orkestreert de software de failover van de applicatiewerking naar het secundaire knooppunt in het cluster. Applicatiebewuste modules in de SIOS Protection Suite
vereenvoudigen de complexiteit van het configureren van een cluster voor Linux-omgevingen.

De resultaten

Het bedrijf maakt al vele jaren gebruik van de SIOS Protection Suite voor Linux-clustering en implementeert voortdurend SIOS-producten in hun omgevingen. In die tijd heeft het bedrijf consequent voldaan aan de beschikbaarheids-SLA’s. Van de eenvoudige implementatie tot het betrouwbare, eenvoudig te gebruiken beheer: de SIOS-clustersoftware heeft aan hun verwachtingen voldaan of deze zelfs overtroffen.