Nationaal Hoofdstedelijk Gewest van de VS beschermt kritieke noodhulpdiensten met SIOS DataKeeper

SIOS DataKeeper beschermt kritieke CAD-EX CAD2CAD-software op SQL Server in Azure

Tot voor kort gebruikten coördinatoren CAD-systemen (computerondersteunde verzending) die uitgingen van de waarschijnlijke verblijfplaats en beschikbaarheid van eenheden in aangrenzende rechtsgebieden, maar om verzending aan te vragen moesten ze de naburige instanties bellen via een speciale telefoonlijn om de werkelijke locatie en beschikbaarheid van de eenheid te valideren. . Dit proces vertraagde de responstijden en gaf eerstehulpverleners geen toegang tot kritische incidentdetails die mogelijk beschikbaar waren bij de meldkamer.

Om de efficiëntie te verbeteren, hebben de leiding van de NCR-agentschappen en Emerging Digital Concepts (EDC) samengewerkt om de Data Exchange Hub (DEH) te creëren – een platform voor gegevensuitwisseling en functionele interoperabiliteit, ontworpen om de aangesloten NCR-hulpdiensten te voorzien van veilige toegang tot gegevens en applicaties. Ze gebruikten het National Information Exchange Model (NIEM) om de interoperabiliteit van systemen, communicatie en procedures te garanderen.

De DEH is een nationaal model geworden voor efficiënte regionale samenwerking bij noodhulp. Zorgen voor efficiënte noodhulpdiensten voor het nationale hoofdstedelijke gebied SIOS DataKeeper beschermt kritieke CAD-EX CAD2CAD-software op SQL Server in Azure.

De primaire DEH-informatie-uitwisseling is de CAD-to-CAD (C2C) Exchange, waarmee coördinatoren in alle NCR DEH-agentschappen onmiddellijk inzicht krijgen in de locaties van de eerstelijnshulpbronnen en de beschikbaarheid van hulpbronnen, en actuele informatie kunnen delen over gerelateerde incidenten in alle C2C Exchange-verbonden CAD-systemen in aangesloten rechtsgebieden.

De NCR DEH C2C Exchange maakt gebruik van een Microsoft SQL Server-database die op Windows Servers draait en wordt geïmplementeerd in de Azure Commercial Cloud. Gezien de kritieke aard van deze systemen eiste de DEH gegevensbescherming met hoge beschikbaarheid voor het C2C Exchange-platform Failoverclustering zonder extra complexiteit. In een traditionele Windows-omgeving met hoge beschikbaarheid (HA) waarbij een database betrokken is, worden twee of meer database-instantieknooppunten geconfigureerd in een Windows Server failovercluster met gedeelde opslag (meestal een SAN).

De database is operationeel op het primaire knooppunt en HA failover-software bewaakt de werking ervan. Als er een probleem wordt gedetecteerd, orkestreert de HA-software de failover van de databasebewerking naar de secundaire secundaire knooppunten in het cluster. In de cloud en andere omgevingen waar gedeelde opslag niet beschikbaar of kosteneffectief is, wordt replicatie gebruikt om een ​​SAN-loos cluster te creëren door de lokale opslag op elk van de clusterknooppunten te synchroniseren, zodat, in het geval van een failover, het secundaire knooppunt kan doorgaan werken met actuele gegevens.

In de eerdere fasen van het project had het IT-team van NCR het C2C Exchange-platform in een aantal omgevingen geïmplementeerd. Dit omvatte een lokaal datacenter in Fairfax County en vervolgens in meerdere externe, nationale en lokale hostingprovideromgevingen. In deze omgevingen maakte de C2C Exchange-database-implementatiearchitectuur gebruik van Microsoft SQL Server Enterprise Edition en Always On Availability Groups.

Naarmate het project zich uitbreidde, werd het IT-team van NCR gedreven om te profiteren van de voortschrijdende cloudtechnologieën en om het C2C-platform in de Azure Commercial Cloud te implementeren. De Cloud bood de flexibiliteit en serviceniveaus die nodig waren om het C2C-platform in een meer virtuele omgeving te beheren.

Dankzij de Azure Cloud kon de NCR ook een meer kosteneffectieve databaseclusteringoplossing met hoge beschikbaarheid implementeren om met vertrouwen C2C Exchange-applicatiegegevens te leveren en tegelijkertijd de hogere licentiekosten die gepaard gaan met SQL Server Enterprise Edition te verlagen.

De oplossing

De NCR DEH C2C Exchange begon de SIOS DataKeeper Cluster Edition-software te gebruiken om SANless clusters te creëren om de beschikbaarheid van C2C Exchange-gegevens in Azure Commercial Cloud te beschermen. De software draait op een actief-passieve Windows Server Failover-clusterconfiguratie met twee knooppunten, waarbij gebruik wordt gemaakt van SQL Server Standard Edition met Always On Failover Clustering.

De SIOS DataKeeper-software maakt gebruik van bandbreedte-efficiënte, hostgebaseerde replicatie op blokniveau om lokale opslag op alle databaseclusterknooppunten te synchroniseren. Als er een probleem met de beschikbaarheid van applicaties wordt gedetecteerd, wordt de bewerking automatisch verplaatst naar het secundaire knooppunt, zonder dat handmatige tussenkomst vereist is. De serviceniveaus die door cloudleveranciers worden gegarandeerd, garanderen de hardware-operabiliteit, maar houden geen rekening met software- en netwerkgerelateerde oorzaken van applicatie-downtime.

De resultaten

De NCR DEH C2C Exchange maakt al ruim twee jaar gebruik van de SIOS DataKeeper Cluster Edition-software in de Azure Commercial Cloud. De deelname aan het interoperabiliteitsprogramma is gegroeid. Naast de oorspronkelijke leden omvat het programma nu de Metro Washington Airports Authority (MWAA), Virginia Counties of Loudoun en Prince William, en Maryland Counties of Montgomery en Prince George’s. De C2C Exchange beheert een paar duizend gedeelde units en deelt gegevens over honderdduizenden incidenten per jaar tussen deze deelnemers.

Het opzetten van het databasecluster met hoge beschikbaarheid in de cloud was snel en eenvoudig met behulp van SIOS DataKeeper Cluster Edition. “We installeerden eenvoudigweg SIOS DataKeeper op onze Windows Server Failover Cluster-nodes, configureerden de lokale node-opslag als door SIOS beheerde opslag voor replicatie, en het werkte naadloos”, zegt Greg Crider, Chief Technical Officer en medeoprichter van EDC. “Een bijkomend voordeel van de SIOS DataKeeper-clustersoftware is dat het ons in staat stelt regelmatig, doorlopend softwareonderhoud op de database uit te voeren door clusternodes on-demand over te zetten, zonder de noodzaak van geplande downtime of onderbreking van de service.”

Sinds de implementatie van SIOS DataKeeper in de NCR C2C Exchange zijn er geen problemen meer geweest met downtime met betrekking tot de database of gegevensverlies tussen knooppunten. Chris Wiseman, president, CEO en medeoprichter van EDC voegt hieraan toe: “Er zijn een paar onverwachte, oncontroleerbare netwerkproblemen geweest, maar de database faalde snel en de werking van C2C Exchange ging door zonder dat eindgebruikers last hadden van langdurige vermindering van de dienstverlening. Met de SIOS DataKeeper-software kunnen we hogere niveaus van gegevensbescherming en -levering bieden zonder dat we de duurdere SQL Server Enterprise Edition-licenties nodig hebben. Dat levert aanzienlijke, aanhoudende jaarlijkse besparingen op voor onze stakeholders.”

De NCR C2C Exchange met SIOS DataKeeper-bescherming wordt door het DHS/SAFECOM in een videoverbinding aangeboden. Onlangs werd het op de proef gesteld toen er drie grote branden tegelijkertijd plaatsvonden bij een bank, een appartementencomplex en een verpleeghuis. De interoperabiliteit tussen CAD-systemen speelde een cruciale rol bij het garanderen van een snelle, efficiënte reactie op deze incidenten.

EDC breidt de acceptatie van C2C Exchange in de Verenigde Staten en andere markten uit met het in de handel verkrijgbare NG-CAD-X C2C Exchange-product. Dit functioneel geavanceerde C2C-aanbod wordt geïmplementeerd door de stad Denver North Central All-Hazards Region en door het grotere zuidoosten van Florida. NG-CAD-X is berichtcompatibel met de NCR C2C Exchange, geïmplementeerd in de Azure Government Cloud voor CJIS-compliance en wetshandhaving, naast brand en EMS ESF, en implementeert ook SIOS DataKeeper Cluster Edition in de database-architectuur voor alle de hierboven genoemde operationele en kosteneffectieve redenen. “Strategische partnerschappen spelen een belangrijke rol bij het bieden van de beste technologische oplossingen op de markt aan onze klanten. SIOS DataKeeper is een integraal onderdeel van ons systeem en is een waardevolle EDC-partner.” zei Kevin Konczal, vice-president van EDC.