Mitsubishi Motors verplaatst kritieke systemen naar de cloud met LifeKeeper voor bescherming met hoge beschikbaarheid

Toen Mitsubishi Motors Corporation zijn magazijnbeheersysteem op drie locaties vernieuwde met nieuwe cloudgebaseerde systemen, hadden ze een nieuwe manier nodig om hoge beschikbaarheid te bieden zonder de complexiteit toe te voegen of de prestaties te vertragen.

“Zelfs als er een probleem optreedt, schakelt LifeKeeper in een mum van tijd automatisch over van het primaire serverknooppunt naar een secundair systeem, en de werking gaat door zonder merkbare vertragingen voor de gebruikers, waardoor IT-tijd wordt bespaard en serviceonderbrekingen voor klanten worden geëlimineerd.”

– zei Hiromasa Tsuboshima, Manager, Business IT-afdeling, Global IT-divisie, Mitsubishi Motors

De omgeving

Elk Mitsubishi Motors-magazijn is afhankelijk van een beheersysteem dat bestellingen en inventaris afhandelt voor auto-onderdelen en accessoires die door dealers worden verkocht, zoals vloermatten en dakdragers. Het beheert de ontvangst van onderdelen en benodigdheden, het verzendingsbeheer voor binnenlandse en internationale bestellingen van dealers, en het voorraadbeheer en de toewijzing binnen de magazijnlocatie zelf.

De oudere systemen draaiden op verouderde, on-premise serverhardware die steeds gevoeliger werd voor problemen waardoor IT-tijd werd verspild aan het oplossen van problemen en waardoor de activiteiten regelmatig werden onderbroken. De bestaande systemen maakten gebruik van de eigen redundantie van de hardwarefabrikant om de downtime te verminderen. Als er zich een probleem voordeed met een verouderd systeem, moest het IT-personeel het systeem handmatig stopzetten en overschakelen naar redundante hardware totdat het probleem was opgelost – een proces dat twee tot vier uur van de tijd van een IT-persoon in beslag nam.

Mitsubishi Motors moet ervoor zorgen dat alle binnen een bepaalde acceptatieperiode bestelde onderdelen of accessoires de volgende dag bij de dealers worden afgeleverd. Daarom kunnen zelfs korte periodes van downtime voor deze bedrijfskritische systemen een aanzienlijke impact hebben op het bedrijf.

Het magazijnbeheersysteem speelt een cruciale rol bij het garanderen dat alle bestellingen op tijd worden verwerkt om aan de leveringsschema’s te voldoen. Om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat een bestelling die om 16.29 uur is ingevoerd de volgende dag wordt afgeleverd, moet het magazijnbeheersysteem deze vóór 16.40 uur verwerken en weergeven, zodat deze op de laatste vrachtwagen of vlucht van de dag kan worden geplaatst. “We moeten binnen tien minuten herstellen”, zei Iwasaki.

De uitdaging

Hiromasa Tsuboshima, manager van de Business IT-afdeling, Global IT Division, Mitsubishi Motors Corporation, zei: “Onze bestaande systemen in drie van onze zes magazijnen draaiden op hardware uit 2012. We moesten ze vervangen door nieuwe systemen die de druk op onze systemen zouden wegnemen. IT-middelen en de negatieve impact op de bedrijfsvoering verminderen.” Het vinden van een oplossing met hoge beschikbaarheid voor hun nieuwe cloudgebaseerde magazijnsystemen was van cruciaal belang voor het succes van het project. Satoshi Iwasaki, lid van de Business IT-afdeling van de Global IT Division bij Mitsubishi Motors Corporation, zei: “Volgens het bedrijfsbrede beleid moeten we migreren van oudere on-premise systemen naar de publieke cloud wanneer we een nieuw systeem bouwen. ”

Software met hoge beschikbaarheid

Bij de migratie van de magazijnbeheersystemen naar een publieke cloud heeft Mitsubishi Motor een externe IT-consultant geraadpleegd die SIOS LifeKeeper voor Linux aanbeveelde voor hoge beschikbaarheid. “In onze eerdere ervaringen gebruikten we altijd hardwareoplossingen voor hoge beschikbaarheid”, aldus de heer Iwasaki. “Ik had veel diepgaande vragen aan de SIOS-vertegenwoordiger over het gebruik van software voor HA, en SIOS gaf nauwkeurige, volledige antwoorden, waardoor ik meer vertrouwen kreeg in SIOS LifeKeeper.”

Een andere belangrijke factor bij de beslissing om voor LifeKeeper te kiezen was de optionele LifeKeeper Professional Service, die een applicatiebewuste herstelkit (ARK) biedt die is afgestemd op Mitsubishi’s specifieke magazijnsysteemvereisten.

Met de SIOS ARK’s kan LifeKeeper de gehele applicatiestack controleren op mogelijke downtimeproblemen. Ze orkestreren ook de failover van de applicatie in overeenstemming met best practices voor een soepele werking op het secundaire knooppunt. “We konden LifeKeeper aanpassen en ontwikkelen om aan onze eisen te voldoen, en SIOS kon op al onze verzoeken reageren”, aldus de heer Iwasaki.

Snelle, automatische failover

“Zelfs als er een probleem optreedt, schakelt LifeKeeper in een mum van tijd automatisch over van het primaire serverknooppunt naar een secundair knooppunt, en de werking gaat door zonder merkbare vertragingen voor de gebruikers. Het bespaart IT-tijd en elimineert serviceonderbrekingen voor klanten”, aldus de heer Tsuboshima. De heer Tsuboshima is verantwoordelijk voor het toezicht op enkele systemen in de Global IT Division. Vóór het upgradeproject ontving hij op alle uren van de nacht storingswaarschuwingen die zijn onmiddellijke aandacht vereisten. Tegenwoordig krijgt hij bij een storing eenvoudigweg een melding van de failover en blijven de systemen zonder tussenkomst doorwerken. De SIOS-oplossing heeft de heer Tsuboshima en de rest van het IT-team vele uren kostbare tijd bespaard en verstoringen van de dienstverlening geëlimineerd.

De resultaten

De voordelen van het verplaatsen van het magazijnbeheersysteem naar de cloud en het garanderen van een hoge beschikbaarheid met LifeKeeper werden duidelijk als reactie op de pandemie van 2020. ‘Doordat onze systemen in de cloud stonden, konden we de systemen op afstand beheren. “Als we op het oude, lokale systeem waren gebleven, zouden we een aanzienlijk extra risico hebben gelopen om tijdens de COVID-19-noodsituatie naar kantoor te komen om problemen op te lossen of de systemen te beheren”, aldus de heer Iwasaki.

Hoewel Mitsubishi Motors blijft overschakelen naar de publieke cloud, maken veel van zijn systemen nog steeds gebruik van mainframes. “Terwijl we overwegen om onze bedrijfskritische systemen weg van deze hostsystemen naar de cloud te verplaatsen, zullen we naar LifeKeeper kijken voor bescherming met hoge beschikbaarheid”, aldus de heer Iwasaki. Wij zullen het bedrijf in de toekomst aanbevelen.”