Mavis Discount Tire houdt servers draaiende met SIOS SANless Clusters

“SIOS DataKeeper Cluster Edition-software is een goede technologie voor een bedrijf dat snel groeit. Het is gemakkelijk te gebruiken en elimineert de noodzaak om onnodige SAN-hardware of redundante switches aan te schaffen.” – Edward Schwartz, CIO, Mavis Discount Tire

Mavis Discount Tire is een in New York gevestigde bandenretailer met 150 winkels in het noordoosten van de VS. Het bedrijf vertrouwt op bedrijfskritische applicaties die draaien op SQL Server 2008 R2 Enterprise Edition en SQL Server 2012 Enterprise Edition om hun bestellingen, voorraad en andere bedrijfskritische processen te beheren.

Voor deze winkels zijn applicatieprestaties een cruciale prioriteit. “Onze winkels hebben snelle, betrouwbare toegang tot deze applicaties nodig om te kunnen functioneren”, zegt Edward Schwartz, CIO van Mavis Discount Tire. “Om de klanttevredenheid hoog te houden, kunnen we ons geen trage responstijden of downtime veroorloven.”

De uitdaging: hoge beschikbaarheid voor SQL Server

Het bedrijf had een manier nodig om bescherming met hoge beschikbaarheid (HA) te bieden voor zijn SQL Server-applicaties en databases, zonder dat dit de prestaties zou belemmeren. Het bedrijf overwoog traditionele clustering te gebruiken met behulp van Windows Server Failover Clustering.

Om een ​​traditionele clusteroplossing te implementeren en het hoge prestatieniveau te behouden dat ze nodig hadden, had Mavis Discount Tire echter meerdere SAN’s en zowel speciale als redundante externe switches nodig gehad. “Hoewel een traditionele WSFC-omgeving onze applicaties tegen downtime zou hebben beschermd, vereist deze SAN-opslag, wat de kosten, complexiteit en prestatieoverhead verhoogt”, aldus Schwartz. Omdat het bedrijf geen grote hoeveelheden gegevens opslaat, zagen ze weinig waarde in de opslagvoordelen van het inzetten van externe SAN’s.

Ze waren ook bezorgd over de prestatie-impact die SAN-opslag zou kunnen hebben op de zeer transactionele SQL Server-databases.

De oplossing: SANless hoge beschikbaarheid en noodherstel

De IT-afdeling van Mavis Discount Tire koos voor SIOS SANless-software om HA- en disaster recovery (DR)-bescherming te bieden zonder de noodzaak van een SAN.

“We hebben WSFC gebruikt om twee knooppuntclusters voor onze SQL Server-omgevingen te maken, op dezelfde manier waarop een traditioneel cluster wordt gemaakt”, aldus Schwartz. “We hebben simpelweg SIOS DataKeeper  Cluster Edition-software toegevoegd, zodat we lokale opslag in een SANless-configuratie kunnen gebruiken.” De SIOS-software maakt gebruik van prestatie-geoptimaliseerde host-gebaseerde replicatie om lokale opslag op de primaire en standby-knooppunten in het cluster te synchroniseren, waardoor opslag ontstaat die voor de WSFC als een SAN verschijnt.

De resultaten: hoge beschikbaarheid, snelle applicaties

Mavis Discount Tire gebruikt al meer dan vier jaar SIOS SANless clusters om zijn bedrijfskritische SQL Server-applicaties te beschermen. De SIOS-software biedt hoge beschikbaarheid zonder de prestaties te vertragen. Door SANless clusters te gebruiken, elimineerde het IT-personeel van Mavis ook het single point of fail-risico van een gedeeld opslagcluster.

“De SIOS DataKeeper  Cluster Edition-software is een goede technologie voor een bedrijf dat snel groeit. Het is gemakkelijk te gebruiken en elimineert de noodzaak om onnodige SAN-hardware of redundante switches aan te schaffen”, aldus Schwartz.