MailHippo beschermt de e-mailversleuteling applicatie op SQL Servers met SIOS DataKeeper Cluster Edition.

“SIOS DataKeeper heeft ons gered van niet-operationeel te worden.” – Chris Almond, CEO, MailHippo

Veilige informatietransmissie is essentieel voor de hedendaagse zorgverleners. Van het raadplegen van patiënten testresultaten en medische beelden tot het delen van notities van artsen en gezondheidsdossiers, hoogwaardige gezondheidszorg vereist de mogelijkheid om gezondheidsinformatie veilig en efficiënt te beheren en te verzenden. Veel organisaties worden echter geconfronteerd met de uitdaging om dit te doen terwijl ze voldoen aan de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA), die hen verplicht tot het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beveiliging van alle elektronisch opgeslagen, beschermde gezondheidsinformatie (bekend als “ePHI”). MailHippo (https://www.MailHippo.com) is een innovatief bedrijf dat zorgverleners in staat stelt om versleutelde, HIPAA-conforme e-mails te verzenden en ontvangen en medische gegevens te verzamelen met behulp van HIPAA-conforme webformulieren. Toen MailHippo een manier nodig had om hun cruciale beveiligde e-mailplatform te beschermen tegen downtime en rampen, richtten ze zich tot SIOS Technology.

De Omgeving:

Het bedrijfskritische versleutelde e-mailplatform van het bedrijf draait op de SQL Server 2016-instanties in twee geografisch gescheiden, on-premises datacenters.

De Uitdaging: Kosteneffectieve Hoge Beschikbaarheid voor SQL Server:

MailHippo had een robuuste oplossing voor high availability en disaster recovery (HA/DR) nodig om de SQL Server-database te beschermen waar hun missiekritieke toepassingen op draaien. “Onze medische zorgverlener klanten verwachten dat hun HIPAA-compatibele e-mail 24/7 beschikbaar is,” zei Chris Almond, CEO van MailHippo. “Hun informatie is essentieel voor hun vermogen om vitale gezondheidsdiensten aan hun patiënten te bieden.”

Het bedrijf overwoog het gebruik van Windows Server Failover Clustering (WSFC) en SQL Server Enterprise Edition met Always On Availability Groups om HA-bescherming toe te voegen. Ze wilden echter niet de kosten en complexiteit van het aanschaffen en beheren van de gedeelde opslag die door deze oplossing vereist was, wat ook het risico van een enkelvoudig storingspunt met zich meebracht. “We hadden een betaalbare, betrouwbare oplossing nodig die ons in staat zou stellen SQL Server Standard Edition te gebruiken,” zei Almond. Ze wilden ook gebruik maken van hun twee on-premises datacenters die zich in verschillende geografische regio’s bevonden om bescherming tegen rampen te bieden.

De Oplossing: SANless High Availability & Disaster Recovery:

Na grondig onderzoek van HA/DR-producten besloot MailHippo een tweenode-cluster te bouwen met behulp van SQL Server Standard Edition Always On Failover Clustering in één datacenter en een derde node in hun tweede datacenter voor disaster recovery. Door eenvoudigweg SIOS DataKeeper Cluster Edition toe te voegen aan hun WSFC, kon het bedrijf lokale opslag op de primaire clusternode synchroon repliceren naar de tweede node en asynchroon naar de derde node.

Met deze cluster configuratie wordt de werking automatisch overgezet naar de secundaire node als er een SQL Server-fout op de primaire clusternode wordt gedetecteerd, en blijft de werking doorgaan. Aangezien DataKeeper lokale opslag op zowel primaire als secundaire nodes synchroniseert, kan de werking doorgaan met een RPO van nul. In geval van een site brede ramp kan de werking worden overgeschakeld naar de DR-site.

“De nauwe integratie met WSFC was een van de belangrijkste redenen waarom we voor SIOS kozen,” aldus Almond. “We hebben WSFC gebruikt om de clusters voor onze SQL Server-omgeving te maken, net als bij een traditionele cluster, en we hebben eenvoudigweg SIOS DataKeeper Cluster Edition toegevoegd. “Daarom kunnen we lokale opslag gebruiken zonder de noodzaak van een dure SAN.”

SIOS-software maakt gebruik van prestatie geoptimaliseerde host gebaseerde, blokniveau-replicatie om lokale opslag op de primaire en standby nodes in de cluster te synchroniseren, waardoor opslag ontstaat die voor de WSFC verschijnt als een SAN.De resultaten: snelle en betrouwbare failover-prestaties:

MailHippo maakt gebruik van SIOS SANless clusters en behaalt High Availability en bescherming tegen rampen. Door SANless clusters te gebruiken, heeft MailHippo ook het risico van een enkelvoudig storingspunt van een gedeelde opslag cluster geëlimineerd. “SIOS DataKeeper is een uitstekende keuze voor een snelgroeiend bedrijf als het onze. Het is eenvoudig in gebruik, kostenefficiënt en vooral betrouwbaar,” voegde Almond toe.

 

Het SIOS-systeem werd recent op de proef gesteld tijdens een downtime-incident. “We verloren onze primaire SQL Server toen beide voedingen uitvielen,” aldus Almond. “Maar dankzij SIOS konden we het platform snel weer online krijgen. Zonder DataKeeper zouden we vele uren en bergen handmatig werk nodig hebben gehad om alles te herstellen. SIOS DataKeeper heeft ons gered van niet-operationeel te worden.”