Hoge beschikbaarheid van applicaties wordt universeel | Voorspellingen van SIOS-technologie

SIOS Technology is een bedrijf dat oplossingen biedt voor hoge beschikbaarheid (HA) en disaster recovery (DR) en applicatiebeschikbaarheid biedt voor kritieke missiekritieke databases, applicaties en services voor hun klanten op Windows- en Linux-systemen en een verscheidenheid aan cloudplatforms.  Cassius Rhue , VP Customer Experience bij SIOS Technology, deelt zijn voorspellingen voor 2024.

Naarmate de afhankelijkheid van applicaties blijft toenemen, zal er steeds meer druk komen te staan ​​op IT-teams om efficiënt hoge beschikbaarheid en noodherstel te leveren voor applicaties die traditioneel als niet-essentieel werden beschouwd, naast de bedrijfskritische applicaties. Als gevolg van deze verschuiving zullen we waarschijnlijk een uitbreiding zien van softwareoplossingen en -diensten met hoge beschikbaarheid om aan deze verwachting te voldoen.

Nu steeds meer bedrijven zich uitbreiden naar de cloud en met verschillende besturingssystemen, wordt van meer teams verwacht dat ze een diverse reeks besturingssystemen, applicaties en cloudplatforms kunnen bedienen. Teams zullen op zoek gaan naar applicaties en oplossingen die consistent zijn in deze verschillende besturingssystemen en cloudomgevingen om de complexiteit te verminderen en de kostenefficiëntie te verbeteren.

HA-oplossingen zullen ook consistent moeten zijn in alle besturingssystemen en cloudomgevingen en we zullen een drang zien naar cloud-agnostische HA. Bedrijven hebben HA- en DR-oplossingen nodig die eenvoudig, geautomatiseerd, snel en intelligent zijn. Naarmate meer organisaties naar de cloud migreren, zullen ze ervoor moeten zorgen dat ze daarbij geen gegevens verliezen. HA-oplossingen zullen de kloof tussen de oude en de modernere systemen moeten overbruggen.

In 2024 zal er meer aandacht komen voor het bewaren van gegevens, beveiligingstoegangscontroles en machtigingen, wat organisaties ertoe aanzet om meer verbeterde beveiligingsmaatregelen te integreren in hun oplossingen, diensten en strategieën voor hoge beschikbaarheid en noodherstel. Naarmate de hoeveelheid gegevens die wordt verzameld blijft toenemen, zullen organisaties ook meer informatie nodig hebben over waarom er fouten zijn opgetreden. Automatiserings- en orkestratietools zullen waarschijnlijk een centrale rol spelen bij het stroomlijnen van de analyse van de hoofdoorzaken en het bieden van intelligente antwoorden.

SIOS Technology zal zich het komende jaar blijven concentreren op zijn klanten, hen helpen downtime te voorkomen en te verminderen, en ervoor te zorgen dat hun gegevens en applicaties beschikbaar zijn wanneer het bedrijf ze het meest nodig heeft. Het bedrijf zal zijn oplossing blijven optimaliseren door aanvullende aangrenzende diensten aan te bieden ten behoeve van hun klanten, en applicatieproviders en cloudproviders te helpen bij het vormen van een effectieve HA-strategie.