Hoe SIOS hoge beschikbaarheid voor de financiële dienstverlening garandeert

In deze doorlopende serie over hoge beschikbaarheid (HA) en disaster recovery (DR) voor verschillende industrieën, voegt  Greg Tucker , Senior Product (Windows) Support Engineer bij  SIOS Technology , zich bij ons om zijn inzichten te delen over hoe het bedrijf de financiële sector beschermt tegen downtime en failover.

SIOS is wereldwijd aanwezig in de financiële sector met klanten variërend van commercieel bankieren, diverse beursvennootschappen, vermogensbeheer, CPA-bedrijven enzovoort. Geen enkele andere sector is bedrijfskritischer en gevoeliger voor downtime en mislukkingen dan de financiële sector, waarbij klanten vertrouwen op cruciale applicaties voor hun online banksystemen, geldautomaten en betalingssystemen. “Wij bieden software voor storings- of clustering die hun kritieke applicaties en gegevens beschermt tegen downtime en/of catastrofale gebeurtenissen”, zegt Tucker.

Tucker legt uit dat de cruciale applicaties in essentie op een primaire server worden geïmplementeerd, ongeacht of deze op locatie of in de cloud is, omdat deze is geclusterd met een secundaire server of meerdere servers. “In het geval dat de clustersoftware een fout detecteert, verplaatst deze alle bronnen naar het secundaire knooppunt en herstelt de services automatisch naar de eindgebruikers; geen gegevensverlies, geen verstoring”, voegt hij eraan toe.

Bekijk het hele interview hierboven voor meer informatie.

Hoogtepunten van de discussie:

SIOS is wereldwijd aanwezig in de financiële sector, waarbij klanten SIOS-producten gebruiken om een ​​single point of Failure in hun clusteromgeving te elimineren.

Met een verschuiving naar de cloud is er een bedrijfsvereiste (SLA's) om gegevens te beschermen en in hoge mate beschikbaar te maken voor Oracle, SAP, SQL, SAP MAxDB, bestandsshares en generieke (legacy) applicaties.

De schaalbaarheid die met de cloud gepaard gaat, kan een aantal uitdagingen met zich meebrengen voor de hoge beschikbaarheid, maar de SIOS-clusteroplossing die is ontworpen voor de cloud kan deze potentiële uitdagingen snel aan.

Tucker pakt enkele veelvoorkomende misvattingen over hoge beschikbaarheid aan, vooral in de financiële dienstverlening.

Belang van HA voor financiële instellingen.