Hoe productiebedrijven downtime kunnen voorkomen

SIOS Technologie biedt clustersoftware met hoge beschikbaarheid (HA) die de IT-infrastructuur helpt beschermen. In de productie beheren ERP-systemen en databases zoals SAP, SAP HANA, Oracle Database en SQL Server verschillende processen tijdens hun activiteiten. Een van de uitdagingen hierbij is dat de downtime van al deze bewerkingen storend kan zijn, al is het maar voor een paar minuten, niet alleen voor die specifieke bewerking, maar ook voor andere. Een van de meest voorkomende manieren om deze workloads te beschermen is het gebruik van failoverclustering.

In deze video bespreekt Ian Allton, Solutions Architect bij SIOS Technology, overwegingen met betrekking tot hoge beschikbaarheid voor de productie-industrie. Allton zegt: “Een van de dingen die SIOS Technology doet, is dat we nauw op de hoogte blijven, heel nauw samenwerken met de leveranciers van software, zodat we er zeker van kunnen zijn dat we alle functies en de nieuwste release hebben getest, en ook dat we kan ervoor zorgen dat failover werkt wanneer het moet werken.”

Een van de redenen waarom failoverclustering de meest gebruikelijke manier is om workloads te beschermen, is omdat het kostenefficiënt is en een beschikbaarheid van meer dan 99,99% biedt. Failoverclustersoftware werkt door een tweede server te configureren met dezelfde specificaties als de primaire server, waarna de failoverclustersoftware het besturingssysteem en de applicatie bewaakt. Mocht er een fout of probleem worden gedetecteerd, dan zal de software van de primaire server naar de secundaire server worden gefailoverd, waardoor een storing wordt voorkomen.

Application Recovery Kits (ARK’s) worden geleverd met  SIOS LifeKeeper  om applicatiespecifieke intelligentie te bieden en het configuratieproces te helpen automatiseren.  Met de Generic Application Recovery Kit  kunnen klanten SIOS LifeKeeper gebruiken om scripts te starten, stoppen en controleren voor elke applicatie die klanten willen uitvoeren. Open source HA biedt daarentegen niet hetzelfde niveau van intelligentie of configuratiecontrole.

SIOS Technology heeft met een breed scala aan productiebedrijven samengewerkt en raadt aan de vitale componenten in hun systeem te beschermen met behulp van failover-software zoals SIOS LifeKeeper. Door een clusterproduct te kiezen dat toepassingsbewust is, zorgt het ervoor dat failovers betrouwbaar zijn en tegelijkertijd de best practices kunnen worden gehandhaafd. Het bedrijf is van mening dat als klanten clustersoftware willen gebruiken, ze baat kunnen hebben bij een specialist op het gebied van hoge beschikbaarheid, zoals SIOS Technology, die het beste kan adviseren over de configuratie en ervoor kan zorgen dat de failover werkt wanneer dat nodig is.