Hitachi verplaatst het bedrijfskritische systeem van een toonaangevende verzekeringsmaatschappij naar Azure, waardoor hoge beschikbaarheid wordt gegarandeerd

SIOS DataKeeper is gekozen vanwege de mogelijkheid om gegevensreplicatie op Azure mogelijk te maken

Een grote verzekeringsmaatschappij wilde haar bedrijfskritische systeem, genaamd ‘channel system’, naar de cloud migreren. Het kanaalsysteem omvatte zowel een intern systeem, gebruikt door de medewerkers en callcenters, als een systeem van derden dat door de verkoopbureaus werd gebruikt. Het systeem is gepositioneerd als het kernsysteem van de bedrijfsvoering van het bedrijf. Zelfs een korte systeemstoring en downtime zouden grote gevolgen voor het bedrijf hebben.

Het kanaalsysteem werkte op een lokaal, gevirtualiseerd platform van Hitachi. De hardware was echter aan het verouderen en de ondersteuning voor de middleware eindigde. Dit bracht de verzekeringsmaatschappij ertoe een project te lanceren om de infrastructuur te updaten en het systeem naar de publieke cloud te verplaatsen om de bedrijfskosten te verlagen. Hitachi nam de verantwoordelijkheid voor de configuratie van het systeem voor dit project op zich.

De omgeving

De architectuur van het kanaalsysteem bestond grotendeels uit Windows-software. “We besloten om Azure als cloudplatform te adopteren, omdat we konden bevestigen dat er een hoge affiniteit bestond tussen de systeemarchitectuur en Microsoft Azure, en dat dit de meest kosteneffectieve optie zou zijn. Er waren een aantal dingen die niet veranderd konden worden, maar we hebben ons erop gericht de eerste prioriteit te geven aan de behoeften van de klant”, aldus Takuro Nishino, systeemingenieur bij Hitachi.

De uitdaging

Eén van de vereisten van het bedrijf voor de nieuwe infrastructuur was het bouwen van een clusterconfiguratie. Bovendien moest de database, die was gebouwd met een clusterconfiguratie met behulp van DBMS, samen met de taakbeheer-middleware ‘JP1’ worden geconfigureerd in een clusterknooppunt om hoge beschikbaarheid (HA) te garanderen, zelfs na de cloudmigratie. Het bestaande systeem gebruikte WSFC (Windows Server Failover Clustering) om het HA-cluster te configureren met behulp van Windows Server-functies met een gedeelde opslag (SAN).

Vanaf 2019 was het echter niet mogelijk om een ​​op SAN gebaseerde configuratie in Azure te hebben . Het veranderen van de HA-software werd als een optie beschouwd, maar “Gezien de impact op het systeem, was de prioriteit om het systeem naar de cloud te verplaatsen met behoud van de applicatie- en infrastructuurarchitectuur zoveel mogelijk.” zei Nishino. Hitachi besloot op zoek te gaan naar een oplossing die zowel de WSFC-clusterconfiguratie behoudt als gegevens repliceert zonder het SAN, terwijl dezelfde HA-software wordt gebruikt.

De evaluatie

Na enig onderzoek vond Hitachi SIOS DataKeeper, een datareplicatiesoftware die een cluster kan bouwen en kan integreren met WSFC op Azure. DataKeeper is een Azure-gecertificeerd product waarmee u gegevens synchroon kunt repliceren van het actieve knooppunt naar het stand-byknooppunt. Door DataKeeper met WSFC te gebruiken, zou het bedrijf JP1 overbodig kunnen maken. Hitachi ondersteunde deze configuratie ook officieel en had er ervaring mee. “DataKeeper was de enige oplossing die ons project haalbaar maakte: migreren naar de cloud met behoud van de clusterconfiguratie, zonder de HA-software te veranderen”, herinnert Nishino zich.

Samen met Hitachi nam Hitachi Solutions, met een track record op het gebied van de implementatie van DataKeeper, deel aan dit project door gedetailleerde ontwerpdocumenten en handleidingen voor bouwprocedures te maken. Het daadwerkelijke werk van de implementatie van DataKeeper werd gedaan door leden van de IT-afdeling van de verzekeringsmaatschappij.

De oplossing

Hitachi Solutions maakte de basisontwerpen en gedetailleerde ontwerpen na het definiëren van de vereisten, en leverde ook sjablonen om het voor de verzekeringsmaatschappij gemakkelijker te maken het systeem te implementeren. Tijdens dit proces dankzij de eenvoudig te begrijpen functies van DataKeeper, zoals de parameterinstellingen. Hitachi Solutions kon zonder problemen een procedurehandleiding maken door simpelweg de standaardwaarden aan te passen aan de klantomgeving. Hitachi Solutions creëerde ook een DataKeeper-testomgeving binnen de eigen lokale omgeving om eventuele problemen vooraf te identificeren. Dit proces hielp hen nauwkeurige procedurehandleidingen te maken en de productieomgeving soepel te configureren.

De resultaten

In oktober 2022 werd de systeemmigratie van de verzekeringsmaatschappij naar Azure voltooid. Sinds de migratie draait de HA-clusterconfiguratie – DataKeeper en WSFC – gestaag. Het bedrijf is het ermee eens dat het op deze manier realiseren van een HA-clusterconfiguratie, zonder de systeemarchitectuur of HA-software te veranderen, de beste manier was om het systeem naar Azure te migreren.

Hitachi en Hitachi Solutions konden slagen in het cloudmigratieproject van de verzekeringsmaatschappij door DataKeeper te integreren in de HA-clusterconfiguratie. “Het feit dat we DataKeeper in het project van onze klant konden introduceren, was een geweldige prestatie. We willen onze kennis en prestaties die we uit dit project hebben behaald ook graag toepassen in andere Azure-projecten”, zegt Kenta Otsuka, Sales bij Hitachi. “Sterker nog, we hebben DataKeeper voorgesteld aan andere klanten die ook een migratie van hun systemen naar Azure overwegen. De ervaring met het werken met SIOS Technology via Hitachi Solutions en de vaardigheden en kennis die we hebben opgedaan, zullen in de toekomst zeker bijdragen aan ons bedrijf.”

“Toen het project begon, had Azure geen gedeelde schijffunctie, dus DataKeeper was de enige optie. Hoewel op SAN gebaseerde configuratie momenteel beschikbaar is in Azure, zal DataKeeper, gebaseerd op het feit dat we in dit project een soepele migratie en stabiele werking hebben kunnen realiseren door de implementatie van DataKeeper, een oplossing blijven wanneer redundantie vereist is bij Azure-migratie en configuratieprojecten”, zegt Satoshi Noguchi, System Engineer bij Hitachi.