HIS Provider verbetering prestaties, verminderen van bandbreedtevereisten

Een toonaangevende aanbieder van gezondheidsinformatiediensten bedient meer dan 10.000 gezondheidsorganisaties in de Verenigde Staten. Ze vertrouwen op hun SQL Server-databases om een breed scala aan diensten te leveren, waaronder inkomstenbeheer, zelfbediening voor patiënten en systemen voor patiëntenzorgbeheer.

SQL Server-omgeving

Het bedrijf heeft meer dan 20 SQL Server-clusters verdeeld over twee geografisch gescheiden datacenters voor primaire gegevensondersteuning en rampenherstel. Ze hebben ook kleinere servers in hun netwerk, evenals SQL Server-logshipping voor rampenherstel. Vanwege deze uitgebreide klantenkring en IT-infrastructuur had het bedrijf een veilige, betrouwbare oplossing nodig die zwaar netwerkverkeer efficiënt kon afhandelen, de hoeveelheid risicogegevens kon beperken en de downtime kon verminderen.

De uitdaging: het verbeteren van het herstelpuntdoel

Replicatie naar de rampenherstelsite van het bedrijf veroorzaakte een overstroming van de bandbreedte, waardoor de betrouwbaarheid in het hele netwerk afnam. Een betrouwbaar netwerk is cruciaal voor het onderhouden en verwerken van patiënt- en factureringsgegevens voor de ziekenhuis- en zorgverlenerklanten van het bedrijf. Het bedrijf had ook een betrouwbare, efficiënte oplossing voor hoge beschikbaarheid nodig om hun herstelpuntdoel (RPO) te verbeteren, wat betekent dat ze de hoeveelheid risicogegevens aanzienlijk moeten beperken. RPO wordt bepaald door de tijd tussen gebeurtenissen voor gegevensbescherming en hoeveel gegevens verloren kunnen gaan tijdens rampenherstel. Het bedrijf wilde de hersteltijd (RTO) verbeteren, wat de maximale lengte van de downtime is die kan worden getolereerd na een ramp of storing.

De oplossing: SIOS DataKeeper

Het bedrijf koos voor SIOS DataKeeper Cluster Edition, maar voordat ze het implementeerden, voerden ze een proof-of-concept (POC) uit om ervoor te zorgen dat het de vereiste functionaliteit zou bieden. De POC was een stresstest aan beide zijden van het netwerk, met zeer grote gesimuleerde gegevensbestanden. Tijdens de test keek het IT-personeel toe hoe SQL Server succesvol failoverde en de spiegeling hervatte in een omgeving met een hoge wijzigingssnelheid.

Toevoegen van ongeëvenaarde configuratieflexibiliteit

SIOS DataKeeper Cluster Edition-software biedt efficiënte hostgebaseerde, blokniveau-replicatie om opslag op de SAN te synchroniseren met lokale opslag op hun DR-site. Het voegt de configuratieflexibiliteit toe om een Windows Server Failover Clustering-omgeving te maken met uw keuze aan SAN-gebaseerde, SANless- of hybride opslag. Nadat SIOS DataKeeper Cluster Edition de strenge POC-test van het bedrijf doorstond, implementeerden ze het in hun productieomgeving. Ze hebben een cluster met drie knooppunten gemaakt, bestaande uit twee SAN-gebaseerde knooppunten in hun primaire, on-premises datacenter en één SANless-knooppunt op hun externe rampenherstelsite.

De resultaten: verbetering van het herstelpunt- en hersteltijddoel

SIOS DataKeeper Cluster Edition synchroniseerde replicatie tussen alle drie knooppunten in het cluster en elimineerde het bandbreedteprobleem op de rampenherstelsite. Het bedrijf zag aanzienlijke verbeteringen in zowel het herstelpuntdoel als het hersteltijddoel en verminderde de kosten van bandbreedte. Het bedrijf gebruikt nu SIOS DataKeeper om hun belangrijke SQL Server te beschermen in meer dan 18 clusterknooppunten.