Demo van SIOS DataKeeper voor een cluster met drie knooppunten in AWS

De SQL Server 2016 Standard Edition kan beperkt zijn, omdat deze slechts één database per beschikbaarheidsgroep ondersteunt en dus het meest geschikt is voor de kleinste omgevingen. Hoewel de SQL Server Enterprise Edition meer functies en mogelijkheden biedt, komt dit ook tot uiting in de kosten. Er zijn echter verschillende opties om   SQL Server met hoge beschikbaarheid (HA) te bereiken met de Standard Edition.

In deze video vertelt Dave Bermingham, onze Director of Customer Success, hoe u SQL Server Standard Edition kunt configureren om hoge beschikbaarheid op AWS te bereiken. Hij gaat dieper in op de uitdagingen waarmee mensen worden geconfronteerd met de Standard Edition en welke opties ze hebben. Ten slotte geeft hij ons een demo van hoe SIOS DataKeeper kan worden gebruikt voor een cluster met drie knooppunten in AWS, waardoor een cluster met meerdere beschikbaarheidszones en een cluster met meerdere regio’s mogelijk wordt.

De belangrijkste hoogtepunten uit dit video-interview zijn:

Bermingham bespreekt hoe bedrijven geld kunnen besparen door een SQL Server FCI te bouwen met behulp van SQL Server Standard.

Bermingham neemt ons mee door de voordelen van de implementatie van SQL Server op EC2 en Always On Availability Groups en hun voordelen.

Een van de belangrijkste uitdagingen bij het bouwen van een SQL Server FCI in welke omgeving dan ook is waar de knooppunten in verschillende datacenters moeten worden uitgevoerd. Bermingham laat zien welke mogelijkheden er zijn voor gebruikers.

Bermingham vergelijkt de kenmerken van de SQL Server Standard Edition met de Enterprise Edition.

Bermingham neemt ons mee door een demo van een cluster met drie knooppunten in AWS met twee knooppunten in één regio verspreid over twee beschikbaarheidszones en een derde knooppunt in een andere regio.