ALYN Ziekenhuis zorgt voor High Availability van zijn kritieke toepassingen met SIOS DataKeeper.

“Met SIOS hebben we een oplossing gevonden die carrier-class mogelijkheden biedt tegen een opmerkelijk lage totale eigendomskosten. Voor ons was het een voor de hand liggende keuze.” – Uri Inbar, IT-directeur van het ALYN Ziekenhuis

ALYN Ziekenhuis (www.alyn.org) wordt wereldwijd erkend als een vooraanstaand kinderrevalidatiecentrum. Als de enige faciliteit in zijn soort in Israël, is ALYN gespecialiseerd in het diagnosticeren en rehabiliteren van baby’s, kinderen en adolescenten met zowel aangeboren als opgelopen lichamelijke beperkingen. De kinderen die worden behandeld bij ALYN komen uit Israël en het buitenland om te profiteren van het multidisciplinaire team dat een breed scala aan medische diensten, paramedische therapieën en aanvullende state-of-the-art revalidatiediensten biedt.

De Toepassingsomgeving:

De IT-afdeling van het ALYN Ziekenhuis beheert een groot verschil aan toepassingen in een gevirtualiseerde Microsoft Windows Server-omgeving. De meest kritieke van deze toepassingen omvatten elektronische medische dossiers, klantrelatie management, SQL Server databases, Exchange en Office. “Als ziekenhuis zijn we onder strenge overheidsvoorschriften, dus we moesten sterke bedrijfscontinuïteit maatregelen implementeren voor veel van onze toepassingen,” legde Uri Inbar, IT-directeur van ALYN, uit.

Hyper-V Replica, dat integraal deel uitmaakt van de Hyper-V hypervisor van Microsoft, was een voor de hand liggende keuze voor de bedrijfscontinuïteit behoeften van ALYN. De IT-afdeling beheert twee fysiek gescheiden serverruimtes ter plaatse, wat het mogelijk maakt dat alle kritieke virtuele machines die op een Hyper-V host server draaien, gerepliceerd worden naar een andere in de andere ruimte. “We hadden echt moeite om te voldoen aan onze herstelpunt doelstellingen en hersteltijd objectieven met deze regeling, dus we begonnen andere opties te onderzoeken,” herinnert Inbar zich.

De Uitdaging:

Als een particuliere non-profit organisatie ontvangt het ALYN Ziekenhuis geen overheidsfinanciering of andere subsidies. Om de kosten van de zorg betaalbaar te houden voor gezinnen, wordt aan de IT-afdeling gevraagd om te werken met een beperkt budget. Een potentieel kosteneffectieve optie was Windows Server Failover Clustering. Maar WSFC maakt gebruik van gedeelde opslag, en omdat ALYN geen opslag netwerk had, zou het kostbaar zijn geweest om identieke SAN’s in beide serverruimtes te implementeren. Zonder een haalbare optie beschikbaar als onderdeel van zijn bestaande infrastructuur, breidde Inbar zijn onderzoek uit naar oplossingen van derden.

De Evaluatie:

Om software van third-party voor failover-clustering te evalueren, stelde Inbar drie criteria vast: De oplossing moest werken met bestaande hardware; het moest zowel high availability (HA) als disaster recovery (DR) bescherming bieden voor alle kritieke toepassingen van het ziekenhuis; en de totale kosten moesten binnen het beperkte budget van de afdeling passen.

Het IT-personeel beperkte de opties van derden snel tot twee, en na zorgvuldige evaluatie van beide, ontdekten ze dat slechts één aan al hun criteria voldeed: DataKeeper van SIOS Technologies. “Hoewel we een kosteneffectieve oplossing nodig hadden, waren we vastbesloten om geen concessies te doen aan kwaliteit of mogelijkheden,” benadrukte Inbar. “Met SIOS hebben we een oplossing gevonden die carrier-class mogelijkheden biedt met een opmerkelijk lage totale eigendomskosten. Voor ons was het een voor de hand liggende keuze.”

De oplossing:

SIOS DataKeeper is ideaal voor de behoeften van het ALYN Ziekenhuis omdat het speciaal is ontworpen om zowel HA- als DR-bescherming te bieden in een enkele, kosteneffectieve oplossing. Het op software gebaseerde product combineert realtime, blokniveau, gegevens replicatie met continue monitoring op applicatieniveau en flexibele failover/fallback-beleidsregels in een totale oplossing die eenvoudig te implementeren en te beheren is. Door gebruik te maken van WSFC behoudt SIOS DataKeeper compatibiliteit met de operationele omgeving, waardoor het vertrouwdheid biedt voor systeembeheerders. Daarom kon het IT-personeel na een relatief korte leercurve snel de HA-configuraties voor alle toepassingen voltooien.

 

De mogelijkheid om 3-node SANless failover-clusters te maken met één actieve en twee standby-instanties is vooral waardevol gebleken voor de behoeften van ALYN. “We updaten systemen en software voortdurend, en met DataKeeper kunnen we dat doen zonder verstoring van de bedrijfsvoering,” merkt Inbar op. Omdat de gegevens replicatie meerdere standbys ondersteunt en handmatige, dynamische toewijzing van de actieve en standby-instanties mogelijk maakt, kan de actieve instantie worden verplaatst naar elke server in een 3-node cluster en blijft deze volledig beschermd tijdens perioden van gepland hardware- en software onderhoud.

De 3-node configuratie heeft nog een ander voordeel. Toepassingen die veilig kunnen worden beschermd met slechts één standby-instantie in een 2-node cluster, vereisen nog steeds een file witness, waardoor een derde knooppunt essentieel is voor betrouwbare werking. Door deze file witnesses te plaatsen in virtuele machines die draaien op host servers die al worden gebruikt voor actieve of standby-instanties in 3-node configuraties, wordt ervoor gezorgd dat alle elementen van alle clusters goed worden beheerd voor hoge beschikbaarheid.

Andere SIOS DataKeeper-functies die belangrijk zijn voor de behoeften van ALYN zijn onder andere de mogelijkheid om te werken met elk type opslag en WAN-geoptimaliseerde gegevens replicatie. “De SIOS-cluster ondersteunt naadloos elk opslagvolume dat door Windows wordt herkend, en dit vereenvoudigt de operaties aanzienlijk terwijl we al onze opslag resources kunnen benutten,” legt Inbar uit.

De WAN-optimalisatie zal nuttig blijken te zijn wanneer Inbar en zijn team de externe disaster recovery site implementeren. Om de prestaties van de transactieverwerking hoog te houden, moet gegevens replicatie over het WAN asynchroon plaatsvinden. SIOS DataKeeper maakt gebruik van speciale technieken om de gegevensoverdracht te optimaliseren, waardoor de DR-beschermingen voldoen aan vrij veeleisende herstelpunt doelstellingen en hersteltijd objectieven.

De resultaten:

De SIOS DataKeeper-oplossing biedt momenteel hoge beschikbaarheid bescherming voor alle missiekritieke toepassingen van het ALYN Ziekenhuis. Hoewel er tot nu toe slechts één werkelijke storing is geweest (veroorzaakt door “operator fout”), is Inbar ervan overtuigd dat de SIOS SANless failover-cluster zal presteren zoals gewenst wanneer dat nodig is: “We testen de configuratie regelmatig en wijzigen routinematig de actieve en standby-aanwijzingen, terwijl we de gegevens replicatie indien nodig omleiden tijdens geplande software-updates, en de toepassingen zijn altijd blijven draaien zonder onderbreking. Het werkt gewoon zoals het zou moeten, en dat geeft veel vertrouwen.”