Vind waar je opzoek naar bent

Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u uw applicatie optimale bescherming bieden met een cloud-oplossing op maat? Wij bieden vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan waarin wij uw vraagstellingen inventariseren met

Software problemen

Hulp met onverhoopte problemen met betrekking op onze software

Software support

Hulp met onverhoopte problemen met betrekking op onze software

Software problemen

Hulp met onverhoopte problemen met betrekking op onze software

Software problemen

Hulp met onverhoopte problemen met betrekking op onze software

High Availability verwijst naar systemen die zijn ontworpen om operationeel en toegankelijk te zijn voor een zeer hoog percentage van de tijd, waarbij de downtime zoveel mogelijk wordt geminimaliseerd. Dit wordt bereikt door redundantie, failover-processen en een robuust infrastructuurontwerp, waardoor services en applicaties beschikbaar blijven, zelfs in geval van hardwarestoringen, softwarecrashes of andere onderbrekingen.

High Availability richt zich op het voorkomen van downtime en service onderbrekingen in de eerste plaats, zodat systemen altijd draaien en toegankelijk zijn. Disaster Recovery daarentegen gaat over hoe snel en effectief een bedrijf kan herstellen van een gebeurtenis die al downtime of gegevensverlies heeft veroorzaakt. Terwijl HA gaat over het handhaven van continue operaties, gaat DR over herstel na een incident.

Veelvoorkomende strategieën zijn onder andere redundante hardware, waarbij kritieke componenten back-ups hebben die klaar staan om over te nemen bij een storing; load balancing, om de werkbelasting gelijkmatig te verdelen over meerdere servers; clustering, waarbij meerdere servers samenwerken om continu service te bieden zelfs als er een uitvalt; en regelmatig, proactief onderhoud om hardware- en softwareproblemen te voorkomen.

Hoewel High Availability streeft naar een systeemuptime zo dicht mogelijk bij 100% te bereiken, is het absoluut garanderen van 100% beschikbaarheid extreem uitdagend en kostbaar. De meeste HA-systemen streven naar “Vijf Negens” (99,999%) beschikbaarheid, wat overeenkomt met ongeveer 5,26 minuten downtime per jaar, maar zelfs dit kan moeilijk en duur zijn om te handhaven.

Ja, High Availability kan zeker worden bereikt in on-premises datacenters. Het omvat investeren in redundante hardware, het implementeren van robuuste back-up- en hersteloplossingen, zorgen voor effectieve load balancing, en het hebben van een goed doordachte disaster recovery strategie. De sleutel is om het datacenter te ontwerpen met redundantie en veerkracht in gedachten, waardoor enkele zwakke punten worden geëlimineerd.