SAP cloud-migratie en hoge beschikbaarheidIn een Windows Cluster

Home | SAP cloud-migratie en hoge beschikbaarheid in een Windows Cluster

SAP cloud-migratie en gecertificeerde bescherming

SIOS SAN- en SANless clustersoftware biedt mogelijkheden voor On-Premise SAP-migraties naar de cloud en zorgt voor een uitgebreide SAP-gecertificeerde bescherming voor uw applicaties en gegevens, waaronder hoge beschikbaarheid, gegevensreplicatie en Disaster Recovery in een eenvoudige, kostenefficiënte HA-oplossing voor uw cluster in de cloud.


SIOS clustersoftware, inzetbaar voor SAP cloud-migratie en hoge beschikbaarheid

Met SIOS-clustersoftware voor cloud-migratie kunt u op een gemakkelijke manier uw SAP-applicatie migreren naar de cloud en clusters bouwen om de applicatie te beschermen via SAP-migraties. Dit kan in elke configuratie (of combinatie) van fysieke, virtuele, cloud (publieke, private en hybride) en krachtige flash-opslagomgevingen, zoals SanDisk Fusion ioMemory.

SIOS-software biedt eenvoudige en flexibele cloudconfiguratie, snelle replicatie en uitgebreide monitoring en bescherming van de gehele SAP-applicatie en -toepassingsomgeving.

U kunt SIOS Protection Suite ™ -software gebruiken om een ​​traditioneel, op SAN-gebaseerde-cluster te bouwen. Ook kunt u SIOS-software gebruiken om een ​​SANless-cluster te bouwen door lokale opslag op de actieve SAP Server te synchroniseren met lokale opslag op een stand-by server.

Het systeem biedt tevens continue bewaking van de volledige SAP-applicatie. In tegenstelling tot traditionele clustersoftware die alleen controleert of de server leeft, bewaakt de SIOS Protection Suite-software de gezondheid van de gehele SAP-applicatie en biedt deze een toepassingsbewuste hoge beschikbaarheid om maximale uptime te garanderen.

De bewaking van SIOS

SIOS-software voor cloud-migratie controleert of een applicatie actief is, deelt bestanden en biedt superieure bescherming, als efficiënte oplossing voor de cluster in de cloud:

  • Beschermt uw volledige SAP-stack door middel van clusters met hoge beschikbaarheid, continue gegevensreplicatie en functionaliteit voor Disaster Recovery.
  • Maakt clusters van één en meerdere sites mogelijk met behulp van bestaande servers en opslag. Het is de ideale oplossing voor een cluster in de cloud.
  • Ondersteunt zowel JAVA- als ABAP-versies van SAP-servers die draaien op Red Hat Enterprise Linux, SUSE Linux Enterprise Server of Windows en biedt een breed scala aan opslagarchitectuur.
  • Intuïtieve, door een wizard gestuurde grafische gebruikersinterface vereenvoudigt de installatie, configuratie en beheer.
  • Ondersteunt fysieke-, virtuele- of cloud-omgevingen en een breed scala aan opslagarchitecturen.
  • Gebruik SIOS-software met uw lokale SSD-opslag om hoge prestaties te krijgen voor een fractie van de kosten van een traditionele cluster.
  • Efficiënte replicatie-engine minimaliseert netwerkverkeer – zonder hardwareversnellers of compressieapparaten.
  • Bespaart arbeidskosten door gegevensreplicatietaken te automatiseren met behulp van een intuïtieve beheerconsole.
  • AS Application Server of NFS-exports zijn beschikbaar, databases zijn gekoppeld en beschikbaar en clients kunnen verbinding maken.

SIOS-software controleert actief op servers, besturingssystemen, SAP Primary Application Server (PAS), ABAP SAP Central Service Instances (ASCS), back-enddatabases (Oracle, DB2, MaxDB, MySQL en PostgreSQL), de SAP Central Services Instance (SCS), volumes of bestandssystemen, bestandsshares of NFS-mounts, IP en virtuele IP, Enqueue en messageservers en logische volumes (LVM).

SAP automatische of handmatige failover

In het geval van een storing op de actieve server, verplaatst de SIOS-software de bewerking naar de stand-by server. Met SIOS-software voor cloud-migratie kunt u stand-by servers configureren die lokaal of op afstand zijn te benaderen via een LAN of WAN. Real-time opslagreplicatie zorgt voor onmiddellijk herstel van een lokale systeemstoring en stelt u in staat meerdere real-time kopieën te maken door middel van ‘one-to-many-replicatie’.

SIOS-clusters kunnen de toepassing ook stoppen en opnieuw starten, zowel lokaal als op een andere clusterserver op dezelfde site of op een andere geografische locatie. Wanneer de SIOS-software een probleem detecteert, wordt automatisch een van de drie configureerbare herstelacties geïnitieerd die de uptime en bescherming voor toepassingen en gegevens maximaliseren: dit kan een poging om een herstart op dezelfde server uit te voeren, een omschakeling naar een stand-by server of het waarschuwen van een systeembeheerder zijn. SIOS als HA-oplossing voert zowel lokaal herstel als een volledige failover snel en gemakkelijk uit.

Laat een Proof of Concept opstellen voor uw HA-oplossing

Wij bieden u graag een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan om daarin uw vraagstellingen te inventariseren op het gebied van cloud-migratie. Het doel hiervan is om u op die manier een concrete HA-oplossing te bieden. Daarnaast stellen we graag met u een “Proof of Concept” (POC) op. Hierin tonen we aan dat de HA-oplossing aansluit bij de eisen van de klant. Heeft u vragen over SAP-migraties, een SAP-applicatie, cloud-migratie, hoe u een hoge beschikbaarheid van applicaties behoudt of hoe u de beste oplossing voor uw cluster in de cloud realiseert? Wij van FT Systems in Diessen, vlak bij Eindhoven, vertellen u graag meer. Bel naar 08 50201690 of vul het contactformulier in voor meer informatie.

SAP Migratie naar de cloud en hoge beschikbaarheid bij Zespri.

SAP migratie naar Azure bij Bonfiglioli

SAP Certified badge
ASCS op Azure
SAP dbms op Azure
SAP HA Applicatie
WBN Software Solutions B.V. Neem contact op