RPOEn RTO

  • Oplossingen bedrijfskritische applicaties
  • Downtime-preventie
  • Hoge beschikbaarheid van uw server
Home | RPO en RTO

Wat is Recovery Point Objective (RPO) en Recovery Time Objective (RTO)? Zodra data verdwijnen binnen uw ICT-infrastructuur door een incident, is het van absolute noodzaak om deze snel terug te halen uit een back-up. Met behulp van een Disaster Recovery Plan is het herstel hiervan zeer efficiënt. Hierin legt een organisatie vast welke IT-systemen en IT-afhankelijkheden er zijn. Ook bepalen ze de Recovery Time Objective, ofwel RTO, van de kritische applicaties en de Recovery Point Objective, de RPO, van de kritische data. Bij FT Systems weten we precies hoe zo’n plan eruit ziet en schakelt u ons in om het plan efficiënt te integreren binnen uw onderneming.

ftServer in Rack

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Oplossing voor service of applicatie

Recovery Time Objective en Recovery Point Objective – de RTO en RPO

Op basis van de RTO en RPO worden de basisvoorwaarden vastgesteld in het Disaster Recovery Plan. Deze factoren bepalen voor een groot gedeelte de voorwaarden en stellen het belang van IT-continuïteit vast. In de RTO wordt aangeduid in een tijdseenheid hoe lang de applicatie offline mag zijn. Dit kan variëren van enkele uren tot zelfs meerdere dagen. De RPO duidt de hoeveelheid data aan die verloren mag gaan. Het maximum is meestal de interval tussen back-up, replicatie of synchronisatie. Wilt u uw services en applicaties beschikbaar houden? Dan helpen wij u met het opstellen van een Disaster Recovery Plan en het bepalen van de RTO en RPO. Naast deze service, maakt u bij ons ook gebruik van diverse diensten op het gebied van downtimepreventie:

Ontdek onze maatwerkoplossingen

Bij FT Systems in Diessen, nabij Eindhoven, bieden we u concrete oplossingen en edge-omgevingen aan om uw applicaties te allen tijde beschikbaar te houden. Hiervoor bieden wij een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan. Daarnaast stellen we met u een “Proof of Concept” (POC) op om aan te tonen dat de oplossing aansluit bij de eisen van de klant. Neem voor meer informatie contact met ons op via 08 50201690 of het contactformulier.

WBN Software Solutions B.V. Neem contact op