Begeleiding door experts

Zorgeloze implementatie

Nazorg en onderhoud

Recovery Point Objective (RPO) en Recovery Time Objective (RTO): wat houdt het precies in? Zodra er data verdwijnt op uw ICT-infrastructuur door een incident, is het van absolute noodzaak om die verloren data snel terug te halen uit een back-up. Met behulp van een Disaster Recovery Plan is het herstellen hiervan zeer efficiënt. Hierin is vastgelegd door de organisatie welke IT-systemen en IT-afhankelijkheden er zijn voor de organisatie. Tevens wordt hierin bepaalt welke Recovery Time Objective (RTO) van de kritische applicaties en Recovery Point Objective (RPO) van de kritische data er zijn. Bij FT Systems weten we precies hoe zo’n plan eruit ziet en schakelt u ons in om het plan efficiënt te laten werken in uw onderneming.

Recovery Time Objective (RTO) en Recovery Point Objective (RPO)

Op basis van de Recovery Time Objective (RTO) en Recovery Point Objective (RPO) worden de basisvoorwaarden vastgesteld in het Disaster Recovery Plan. Zij helpen de voorwaarden te bepalen en het belang van IT-continuïteit vast te stellen. In de RTO wordt aangeduid in een tijdseenheid hoe lang de applicatie offline mag zijn. Dit kan variëren van enkele uren tot zelfs meerdere dagen. De RPO duidt de hoeveelheid data aan die verloren mag gaan. De maximum is meestal de interval tussen back-up, replicatie of synchronisatie.

Wij bieden u maatwerkoplossingen

Wilt u uw services en applicaties beschikbaar houden? Op basis van de RTO en RTO is het inschatten van het belang van beschikbaarheid eenvoudig. Bij FT Systems in Diessen, nabij Eindhoven, bieden we u concrete oplossingen en edge-omgevingen om uw applicaties te allen tijde beschikbaar te houden. Hiervoor bieden wij een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan. Wij inventariseren dan uw vraagstelling met als doel om een concrete oplossing te bieden. Daarnaast kunnen we samen met u een “Proof of Concept” (POC) opzetten om aan te tonen dat de oplossing aansluit bij de eisen van de klant. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via 085 0201690 of vult u het contactformulier in.