FouttoleranteIndustriële systemen

Home | Industriële systemen

Zonder IT kennis de beschikbaarheid van applicaties op de werkvloer verbeteren.

Elk jaar wordt de lat hoger gelegd. De productiviteit moet omhoog en natuurlijk ook met een hogere kwaliteit en een hogere beschikbaarheid. Het is dan ook erg belangrijk om de juiste technologie in te zetten teneinde de winstgevendheid te optimaliseren. Veel fabrikanten willen graag hun oude systemen vervangen en daarbij over gaan naar een virtuele omgeving. Op deze manier kunnen de industriële besturingsapplicaties op een efficiëntere en toch veilige wijze worden ingezet.
Helaas ontbreekt het vaak aan kennis en middelen om dit succesvol te implementeren.

RIC Edge

Wat zou het ideaal zijn als men de beschikking had over een kant en klaar platform waar virtualisatie en beschikbaarheid al ingebouwd zijn. Bedrijf bevinden zijn dan ook bij uitstek een voorbeeld voor deze toepassing. De operationeel verantwoordelijke hoeft zich geen zorgen meer te maken over uitval van IT gerelateerde systemen op de werkvloer en kan zich concentreren op zijn werk.

RiC Edge is zo’n systeem.

Waar staat RiC voor? “Redundant Industrial Computing”. RiC Edge is een veelzijdig, zelf beschermend, industrieel computerplatform. Het zorgt ervoor dat fabrikanten met beperkte middelen de operationele beschikbaarheid van hun bedrijfsprocessen kunnen verhogen, hun IT overhead kunnen verlagen en het risico van uitval kunnen minimaliseren. RiC Edge bestaat uit een set van twee standaard industriële systemen met ingebouwde virtualisatie platform en geïntegreerde redundantie. Bij optredende fouten van het systeem zal het systeem zich zelf herstellen. Optioneel kan men gebruik maken van een Cloud gebaseerde monitoring service. Het RiC Edge platform zorgt voor een verhoogde betrouwbaarheid van industriële IoT- en besturingstoepassingen. Bijvoorbeeld Wonderware HMI/SCADA.

Tips & nieuws voortaan in je inbox?

Ontvang nieuws en tips over hoge beschikbaarheid voortaan rechtstreeks in je inbox.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan

De belangrijkste voordelen.

Geen kennis nodig voor installatie
In minder dan 30 minuten operationeel. RiC is een systeem dat makkelijk in een bestaande IT omgeving is te implementeren. U bespaart tijd en moeite om uw kritische applicaties “up and running” te krijgen in een redundante omgeving.

Lage IT overhead
Ricco’s zelf beschermende functies maken het systeem ideaal voor onbemande stations of externe locaties met beperkte IT bronnen. Omdat RiC voor zichzelf zorgt, hebben zowel u, als de IT, meer tijd om zich te concentreren op andere prioriteiten en andere activiteiten zoals fabrieksoptimalisatie.

Sterk verlaagd risico van downtime
RiC zorgt voor een redundante virtuele omgeving. Bij uitval van één van de systemen zal de andere de dienst overnemen waardoor de impact van downtime minimaal zal zijn.

Geschikt voor meerdere typen omgevingen
Door de robuuste vorm kan RiC worden geplaats in bijvoorbeeld controle kamers, in een machine cabinet, winkelvloer, of andere industriële productie omgeving. RiC bevat geen ventilatoren, heeft een solide design en is duurzaam. Montage kan tegen de muur of op een DIN Rail.

Ingebouwde virtualisatie:
RiC wordt geleverd met CentOS en het opensource KVM virtualisatie platform. Er worden tot maximaal 4 virtuele Windows of Linux machines ondersteund, elk met hun eigen Industriële- of IoT applicaties. De webconsole maakt het makkelijk om virtuele machines aan te maken en te beheren.

Geautomatiseerde bescherming:
een RiC bestaat uit een tweetal systemen welke samen werken als één enkel systeem. Door loadbalancing, data replicatie en redundant uitgevoerde netwerken, wordt ervoor gezorgd dat de applicaties en data beschermd zijn.
Het systeem kan de VM(‘s) proactief van de ene naar de andere node verplaatsen om zo de continuïteit van de applicatie te waarborgen. Als er een netwerk- of schijfstoring gedetecteerd wordt zal het netwerkverkeer en/of disk IO worden gerouteerd naar de andere node. Dit zonder dat er iemand aan te pas hoef te komen.

Robuust uitwisselbare nodes:
Ontworpen voor ruwe industriële omgevingen en de daarbij horende condities. RiC kan in diverse typen omgevingen worden ingezet zoals controle kamers, cabinets of op winkelvloeren, overal zullen de prestaties gelijk zijn. Door zijn fan-less, solid state en duurzaam ontwerp kan RiC worden ingezet bij temperaturen van -40 tot +60 graden Celsius, en bij gecondenseerde vochtigheid condities van 10% tot 95%. De kast kan tegen een muur of DIN rail worden gemonteerd. Tevens is RiC schokbestendig tot een kracht van 3 Grms.

Systeem monitoring en beheer:
RiC kan optioneel 24/7/365 worden gemonitord. Indien er zich calamiteiten voordoen worden er logs verzonden over een beveiligd netwerk ter analyse. Op deze manier kunnen aanstaande problemen proactief worden opgevangen voordat het ook daadwerkelijk een probleem wordt.

RIC on
WBN Software Solutions B.V. Neem contact op