SQL & SAP high availabilityBij Zespri

Home | SQL & SAP high availability bij Zespri

Hoge beschikbaarheid in Azure met SIOS DataKeeper bij Zespri International

Zespri International heeft onlangs zijn SQL en SAP omgeving naar de cloud verhuisd in Microsoft Azure.

Op advies van Datacom is SIOS DataKeeper Cluster Edition ingezet om de kritieke applicaties in hoge beschikbaarheid te kunnen onderhouden.


Bron: StorageNewsletter.com

Een groot aantal van ons heeft ze waarschijnlijk weleens geproefd: De kiwi’s van Zespri.
Heerlijk, al zeg ik het zelf. Ondergetekende neemt er regelmatig een paar mee tijdens zijn ontbijt.

Migratie van een omvangrijke SAP en SQL server omgeving naar de cloud

Volgens bovengenoemd artikel gebruikt Zespri International (Zespri Group Limited) een grootschalige omgeving en infrastructuur van SAP en SQL servers om activiteiten te beheren in meer dan 53 landen.

Voor betere schaalbaarheid en flexibiliteit werd uiteindelijk besloten deze infrastructuur te verhuizen naar de cloud in Microsoft Azure. Een omvangrijk plan, met gelijk een uitdaging: De kritieke applicaties van Zespri hebben hoge beschikbaarheid nodig en de cloud voorzag niet in een passend shared storage failover clustering systeem.

SIOS DataKeeper in de cloud

Zespri is daarom door Datacom geadviseerd SIOS DataKeeper Cluster Edition software te gebruiken in hun cloud omgeving. DataKeeper synchroniseert de data tussen de cloud servers in een Microsoft Cluster en kan de storage op die manier aan een Microsoft Cluster presenteren. Windows Failover Clustering (WSFC) interpreteert deze dan ook als een normale SAN (NB: SIOS DataKeeper Cluster Edition is gecertifieerd voor Microsoft Azure).

Het advies van Datacom volgend, heeft Zespri SIOS DataKeeper Cluster Edition geïmplementeerd als HA oplossing op hun kritieke systemen. Zespri heeft daarmee momenteel één van de grootste SAP omgevingen actief in Microsoft Azure.

En een grote rol voor SIOS.

Meer weten over SIOS DataKeeper in uw cloud omgeving?

Wilt u meer weten over SIOS? Wilt u een vrijblijvend advies over toepasbaarheid van SIOS DataKeeper in uw omgeving? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Of neem een kijkje op onze SIOS pagina

Het hierboven beschreven volledige persbericht is te lezen op StorageNewsletter.com.

En ik heb er trek van gekregen.

Zie ook

Zie ook deze case-study:
SIOS hoge beschikbaarheid voor SAP in Azure

WBN Software Solutions B.V. Neem contact op