Cluster software & High AvailabilityVoor SAP & SAP S/4HANA

Home | Cluster software & High Availability voor SAP en SAP S/4HANA

SAP-gecertificeerde hoge beschikbaarheid voor SAP en S/4HANA in fysieke, virtuele of cloudomgevingen

SIOS Protection Suite voor Linux biedt intelligente HA-bescherming voor bedrijfskritieke SAP S/4HANA-omgevingen – on-premises of in de cloud – zonder de noodzaak van gespecialiseerde vaardigheden of het risico dat inherent is aan complexe, handmatige scripting. Applicatiebewuste beschikbaarheid zorgt ervoor dat clusterfailover automatisch voldoet aan de best practices van SAP en S/4HANA voor een succesvolle continue werking.

Dankzij de systeemreplicatie mogelijkheden kunnen SIOS-clusters eenvoudig worden geïmplementeerd om elke toepassing te beschermen met behulp van consistente, vooraf gedefinieerde instellingen en geïntegreerde best practices.

SAP Clustering datasheet

Meeting

SIOS Protection Suite voor Linux:

 • Out-of-the-box hoge beschikbaarheid voor SAP HANA – Voldoe aan SLA’s voor >99,99% beschikbaarheid zonder gespecialiseerde expertise
 • Wizard-gestuurde, geautomatiseerde configuratie en beheer elimineert tijdrovende, foutgevoelige handmatige stappen
 • Validatie van gebruikersinvoer zorgt voor foutloze configuratie- en beheerinstellingen
 • Applicatieherstelkits ookwel Application Recovery Kits (ARKs) genoemd, bieden diepgaande bewaking van SAP S/4HANA-services en -werking
 • CLI-cloning (import/export-configuratie) maakt configuratie en bediening van nieuwe systemen mogelijk met vooraf gedefinieerde instellingen en geïntegreerde best practices.

Superieure bescherming

In tegenstelling tot traditionele SAP-clustersoftware die alleen controleert of de server operationeel is, controleert SIOS-software of SAP en/of S/4HANA actief is en biedt superieure bescherming:

 • Bescherm uw volledige SAP-stack met clustering met hoge beschikbaarheid, continue gegevensreplicatie en functionaliteit voor noodherstel
 • Ondersteunt zowel JAVA- als ABAP-versies van SAP-servers die draaien op Red Hat Enterprise Linux, SUSE Linux Enterprise Server en andere Linux OS-omgevingen en is geschikt voor een breed scala aan opslagarchitecturen.
 • Compatibel met uw lokale SSD-opslag voor hoge prestaties voor een fractie van de kosten van traditionele clusters
 • Efficiënte replicatie-engine minimaliseert netwerkverkeer – zonder hardwareversnellers of compressie
 • Bespaart arbeidskosten door gegevensreplicatietaken te automatiseren met behulp van een intuïtieve beheerconsole
 • AS Application Server- of NFS-exports zijn beschikbaar, databases zijn aangekoppeld en beschikbaar, en clients kunnen verbinding maken.

SIOS-software bewaakt actief: servers, besturingssystemen, SAP Primary Application Server (PAS) Instance, ABAP SAP Central Service (ASCS) Instance, back-enddatabases (Oracle, DB2, MaxDB, MySQL en PostgreSQL), de SAP Central Services Instance ( SCS), volumes of bestandssystemen, bestandsshares of NFS-mounts, IP en virtuele IP, wachtrij- en berichtservers en logische volumes (LVM).baaaaaaaa

SIOS Protection Suite™ voor Linux

SIOS Protection Suite™ voor Linux -software om een traditioneel SAN-gebaseerd cluster of een SANless cluster te bouwen door lokale opslag op het actieve SAP Server-knooppunt (of cloud-instance) te synchroniseren met lokale opslag op een stand-by-knooppunt met behulp van realtime replicatie op blokniveau. Replicatie kan zowel in synchrone als in asynchrone modus werken. SANless-clusters kunnen worden gebruikt om bewerkingen met hoge beschikbaarheid in cloudomgevingen te ondersteunen.

Als onderdeel van de SAP-gecertificeerde SIOS Protection Suite biedt SIOS een set extensies, ARKS genaamd, die rechtstreeks in applicaties kunnen worden gehaakt. Bekijk hier de SAP HANA ARK-demo.

SAP en S/4HANA Disaster Recovery

De SIOS-software maakt het testen op disasterrecovery eenvoudig doordat beheerders SAP en/of S/4HANA naar de DR-site kunnen verplaatsen voor testen en deze terug kunnen verplaatsen naar de primaire site wanneer het testen is voltooid. Het stelt u ook in staat SAP in dienst te laten op de primaire site terwijl u DR-testen voltooit zonder impact op uw productienetwerk door de doelgegevens te ontgrendelen en in gebruik te nemen op het back-upsysteem om herstel te verifiëren.

Automatische failover

Bij een storing op het actieve clusterknooppunt verplaatst SIOS-software de SAP- en/of S/4HANA-bewerking naar het stand-byknooppunt. Met SIOS-software kunt u standby-servers configureren die lokaal of extern zijn via een LAN of WAN.

Realtime opslagreplicatie zorgt voor onmiddellijk herstel van een lokale systeemstoring en stelt u in staat meerdere realtimekopieën te maken via one-to-many replicatie.

SIOS LifeKeeper kan de applicatie ook zowel lokaal als op een andere clusterserver op dezelfde site of op een andere geografische locatie stoppen en opnieuw opstarten.

Wanneer de SIOS-software een probleem detecteert, start het automatisch een van de drie configureerbare herstelacties die de uptime en bescherming voor applicaties en gegevens maximaliseren: het kan proberen opnieuw op dezelfde server te starten; overschakelen naar een standby-server; of waarschuw een systeembeheerder.

Het voert snel en gemakkelijk zowel lokaal herstel als volledige failover uit.

Tips & nieuws voortaan in je inbox?

Ontvang nieuws en tips over hoge beschikbaarheid voortaan rechtstreeks in je inbox.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan

Orientatiegesprek voor uw cloud-oplossing

Lees het microsoft richtlijnen document

Hoge beschikbaarheid voor SAP op Azure

Lees een recente SAP-casestudy met hoge beschikbaarheid

Toyo Gosei Ltd. SAP naar Azure

WBN Software Solutions B.V. Neem contact op